„EuroSkills 2023” Nemzeti döntő a Szakma Sztár Fesztiválon

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár Fesztivál adott otthont a EuroSkills 2023 válogató nemzeti döntőjének, autószerelő versenyszámban. A döntőbe az első fordulóban legjobban teljesítő 4 versenyző jutott be, akiknek gyakorlati feladatok elvégzésével kellett megméretni a tudásukat.

A WORLDSKILLS HUNGARY-PROGRAM

A WorldSkills Hungary-program részeként, Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat.

A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló versenyeken az egyes szakmák hazai válogatóversenyén legkiválóbb eredményt elérő versenyző képviselheti az országot. A versenyek rendezésének jogát évről évre más ország nyeri el, így minden év új izgalmakat tartogat. A versenyeken a különböző szakmák legújabb, minőségi és korszerű elvárásainak kell megfelelni minden versenyzőnek, aki fel akar állni a dobogó legfelső fokára. A nemzetközi versenyek nemcsak szakmai elismerést és sikert hozhatnak, hanem egy életre szóló élményt is nyújtanak.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.