A digitális jövő már jelen van

A digitális oktatás a közlekedésgépész- (autószerelő, autóvillamossági műszerész) szakmában már nem a jövő, hanem a jelen. Ezt bizonyítja az a digitális tanulmányi verseny, melynek eredményhirdetése 2019. május 20-án (hétfő) került megrendezésre.

Az eredményhirdetés Kecskeméten, a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében volt. A résztvevők között a díjazott tanulók, a legeredményesebb osztályok és iskolák képviselői, illetve a versenyben részt vevő iskolák fenntartói, intézményvezetői voltak jelen.

Az I. Electude Országos Járműtechnikai Digitális Tanulmányi Verseny 2018. december 13. és 2019. január 13. között zajlott 31 szakközépiskola közlekedésgépész tanuló diákjai részvételével. Összesen 2422 tanuló regisztrált a versenybe, illetve 177 oktatónak volt lehetősége használni ezt a több mint 1100 modult tartalmazó digitális tananyagot.

Az ünnepélyes díjkiosztót Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja nyitotta meg, aki a digitális oktatás jelentőségéről és a jól képzett szakmai utánpótlás fontosságáról beszélt.

A Maróti Könyvkereskedés Kft. nevében Maróti Jozefina üdvözölte a résztvevőket. Előadása kitért nemzetközi oktatási trendekre és a Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájára is. Továbbá arra, hogy a gépjármű-technikai szakmát tanulók számára Magyarországon a digitális oktatás már nem egy vízió, hanem egy konkrét lehetőség.

Fontos kérdéseket vetett fel Sári Zoltán, a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola műszaki oktatója: „Épül a digitális jövő: de mi hol tartunk?” Érdekes kérdéseket vetett fel arról, hogy pl. mennyi idő kell ahhoz, hogy egy kész, nemzetközileg elfogadott, a világ 60 országában használt, magyar nyelvű digitális tananyag beépüljön az oktatásba.

Elérhető: http://maroti-tananyag.hu/ dijkiosztas.html

www.maroti-tananyag.hu

A jó hír az, hogy a digitális tananyagból nemcsak a középiskolai tanulók tanulhatnak, hanem a gyakorló szakemberek, vizsgabiztosok, egyetemisták és a szakma minden képviselője számára elérhető lesz a jövőben.