Megnyitott az új Axalta oktatási központ Budapesten

2013. szeptember 16-án újra pezsgőt bontott a Servind Hungary Kft. Újjávarázsolt Oktatási Központ fogadja a szakmai továbbképzésre ide érkező szakembereket. Jáky Gézát, a Servind Hungary Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a beruházással kapcsolatban.

– Köztudott, hogy a járműipar, a karosszériajavítás és -fényezés mutatói visszaestek. Miért döntöttek mégis a régi oktatóközpont felújítása mellett?

– Fontosnak tartjuk, hogy a műhelyekben foglalkoztatott fényezőkollégák és az összes kapcsolódó munkakörben – műhelyvezetőként, munkafelvevőként, előkészítőként – dolgozó munkatársaik lépést tudjanak tartani a modern fényezési technológiákkal. A Standox 1995 óta, a Spies Hecker 2007 óta folyamatosan képezte a felhasználókat a saját tréningcentrumaiban. Évente 4–500 résztvevő összesen több ezer munkanapot töltött el ezekben a gyakorló- és bemutatóműhelyekben. A mai kiélezett gazdasági helyzetben még fontosabb, hogy a technológiai előírásokat a kollégák ismerjék és betartsák, mert a műhelyek csak így tudják az új fényezőanyag-rendszerek (pl. Standoblue) biztosította előnyöket kihasználni. A jelenleg használtakhoz képest 10–15% költségcsökkenést is el lehet érni, amely további gazdasági előnyökhöz juttatja a műhelyeket. Ez év márciusában a Servind Hungary Kft. megkapta a DuPont csoport harmadik márkájának a képviseleti jogát is, és az anyacéggel közösen elhatároztuk, hogy a tréningeket folytatni fogjuk.

– Ezek szerint nem önálló beruházásról van szó?

– A felújítást önerőből és a munkatársak aktív részvételével hajtottuk végre. Magunk terveztük, festettünk, részt vettünk a kivitelezésben. 22 év tapasztalatát gyűjtöttük egybe. A festékbeszállító partnerünk pedig a keverőgépek feltöltőkészleteivel és kolorisztikai eszközökkel segített bennünket.

– Mit jelent az Axalta-név?

– Az Axalta Coating Systems, az iparág meghatározó, globális szereplője – 130 országban több mint 14 000 dolgozóval és 145 éves „bevonat” ipari tapasztalattal rendelkezik – megvásárolta a DuPont Performance Coatings céget. Ez a név még nekünk is új, de ugyanúgy hozzá fogunk szokni, mint amikor a Herberts-ből, mely egy hagyományos német vegyipari vállalat volt, DuPont lett. A márkanevek: a Standox® és a Spies Hecker®, változatlanok maradnak. 
A DuPont Refinish® azonban új nevet kap: 
Cromax® néven fut tovább a márka.

Az Oktatási Központot is ennek megfelelően rendeztük be: az elméleti terem a beszállítói előírásoknak megfelelően rugalmasan alakítható, az éppen aktuális tanfolyam, továbbképzés témáinak megfelelően. A gyakorlati teremben pedig elkülönülten, más-más arculattal, de mindhárom márka helyett kapott. Bemutatjuk a Standoblue-t, mely a Standox újgenerációs festékrendszere. A Cromax és a Spies Hecker a már hagyományosnak számító vizesbázisú rendszerével van jelen. Ezen kívül a cégcsoport Percotop® ipari keverőrendszerét is használjuk és oktatjuk.

– Mire számítanak a jövőben, mik a terveik a megújult Oktatási Központtal kapcsolatban?

– Először is a legelső programunk a „Train The Trainer” egyhetes továbbképzés, melyet a saját technikusainknak tart az Axalta oktatója. Ezzel nyitunk. Nagyon fontos ez a hét, mert rengeteg fejlesztés, technológiai váltás, új anyagok, eszközök jelentek meg, melyeket a felhasználóinkkal is meg kell ismertetnünk. Az információkat első kézből kapjuk, és igyekszünk hamar továbbadni azokat. A szolgáltatások magas színvonalával őrizhetjük csak meg a versenyképességünket. A következő hetekre kész tervünk és már betelt tréningjeink vannak – Standoblue-bemutatókat, polírozást, csiszolástechnikát, spotjavítást bemutató, valamint kolorisztikai tréningeket szerveztünk. A Cromax márka névváltásával kapcsolatosan lesz egy termékbevezető rendezvényünk. Decemberben megjelenik a honlapunkon a 2014-es tanfolyamok időpontjait tartalmazó hírlevél. A jövő nyáron pedig biztosan megtartjuk a múlt évben elmaradt, nagy érdeklődésre számot tartó airbrush tanfolyamokat is.

– Köszönöm, és munkájukhoz sok sikert kívánok!

Servind Hungary Kft. Oktatási Központ
H-1045 Budapest, Istvántelki út 10–12.

Érdeklődés és jelentkezés a tanfolyamokra:
Tel.: +36-1/799-3386.
E-mail: servind@servind.hu