Ahol folyamatosan a jövőre gondolnak

Az AVL AUTÓKUT Kft. távlati kutatás-fejlesztési tevékenysége az AVL-csoporton belül is meghatározó tényező, melynek eredményeként a jövő hajtásláncait már Budapesten is fejlesztik.

A járműipar folyamatosan és egyre gyorsuló ütemben fejlődik. Napjainkban már a következő évtizedek járműveinek alapjait rakjuk le. Ez a fejlődés a tudomány újabb és újabb területeire terjed ki, a műszaki értelmiség egyre nagyobb hányadát bevonva ebbe a folyamatba.

Az AVL LIST GmbH, mint a világ legnagyobb független motorfejlesztő vállalata, több mint 6000 alkalmazottjával és csaknem 140 motor-, illetve speciális fékpadjával világszerte ennek a technikai fejlődésnek egyik meghatározó hajtóereje. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt évben több mint 120 millió EUR-t fordított saját kutatásra.

Az AVL AUTÓKUT Kft. a cégcsoport innovatív kutatási filozófiáját egyesítve a magyar járműipar több mint százéves hagyományaival, élenjáró kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásláncrendszerek csaknem teljes vertikumában.

A Budapesten dolgozó 150 fős szakembergárdánk munkája azonban nemcsak az időhorizonton, hanem a motorok nagysága, felhasználási területe és üzemmódja területén is folyamatosan bővül. Mindennapi feladataink kiterjednek a legújabb személyautó-motoroktól az ún. nagy motorokig, a közvetlen benzinbefecskendezéstől a hibrid hajtásig, a kipufogógáz-utókezeléstől a nyomatékváltókig.

Folyamatos innovatív munkánkat olyan különleges feladatok fémjelzik, mint

– újgenerációs hajó- és stabil motorok,

– szoftverfejlesztés óceánjáró hajók motorjaihoz,

– hibrid hajtási rendszerek,

– üzemanyagcellák és akkumulátoregységek,

– motorok és járművek valós üzemvitelű szimulációja és tesztje, vagy

– haszonjárműmotorok különleges alkalmazásokhoz.

Ez a High-end tevékenység meggyőződésünk szerint az egész magyar járműiparra kihatással lehet. Ennek erősítése érdekében elkötelezettek vagyunk abban is, hogy tapasztalatainkat, munkamódszereinket és eredményeinket minél korábban megismertessük a jövő műszaki értelmiségével. Ezért nemcsak a szakirányú felsőoktatás mindennapi oktatómunkájába kapcsolódunk be, hanem a fiatal mérnökjelöltek olyan kreatív vállalkozásai is biztosan számíthatnak hathatós támogatásunkra, mint a Formula Student.