VI. Oldtimer Expo és társrendezvényei 2012. április 27-30.

200 darabosra duzzadt a VI. Oldtimer Expo repertoárja - vagyis bárki, aki kilátogatott a Hungexpóra, garantáltan megtalálta azt a járgányt, amelytől megdobban a szíve. Minden szépség, ami régi, értékes, különleges, kereke van és képes gurulni. Még a gyerekek is izgulhattak, hiszen találkozhatnak a Verdák című meséből jól ismert Hudson dokival!

A VI. Oldtimer Expo kiemelt témája az autó-és motorsport hazai múltja. Rali-és pályaautók, csillogtak itthonról és a nagyvilágból a standokon. Április 30-án, a rendezvény zárónapján egykori nagy nevekkel, versenyzőkkel, autó-és motorépítő mesterekkel lehetett találkozni, akik anekdotáikkal, régi járműveikkel jönnek el és ragadják magukkal az érdeklődők fantáziáját – többek között a VFTS alkotójával is. A Rusty Rodders az amerikai autó-és motorépítés hazai tanítványainak munkáival készült.
A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet is képviseltette magát a VI. Oldtimer Expón. Jóvoltából digitális formában ismerhetett meg a nagyközönség több tucat régi filmet, amely több évtizeddel, némelyik egy évszázaddal visz vissza minket az időben, és bemutatja különböző korok közlekedéstechnikai vívmányait.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.