Dübörög a beton, fogynak majd a gumik a HUNGEXPO-n

Az öt rendezvény a Hungexpo négy pavilonjában, és a pavilonokat övező szabad területeken, összesen 85.000 m2 –en zajlott, szombaton a murvás parkoló is tele volt!
A hazai és nemzetközi tuning- és hifi technika legütősebb alkotásai, termékei és vállalkozásai, egy igazi fesztiválhangulatú kiállításon, látványos kísérő eseményeken mutatkoztak be.
Több mint 500 kiállított hazai tuning autó, épített motorok és hot-rodok várták a tavaszi szezon legrangosabb seregszemléjének közönségét – komoly gyalogtúra és szemtorna volt végignézni mindent! Rekord létszámmal, immáron 11 ország több mint 150 csúcskategóriás tuning autóját látta vendégül a show, a külföldieken látszott a rutin, a standok belső részén székek, asztalok, zenegépek és némi „fogyasztanivaló” – nem unatkoztak ők sem.
A nemzetközi seregszemle több nagy európai tuning cég első hazai bemutatkozását is magával hozta, továbbá látványos programokban sem volt hiány. A Carstyling.hu autós nagyszínpadján reggeltől estig divatbemutatók, gyönyörű lányok és természetesen járművek szórakoztatták a nagyérdeműt.
Az autó és motorkiállítás elengedhetetlen műsora a szépségverseny, melyre ebben az évben is nagyszámú ifjú hölgy nevezett be, ők napközben a standok között, majd időnként a színpadon mutatták be bájaikat ezúttal kulturált keretek között.
A Motor Fesztivál – először lett „összekötve” az autósokkal – egy időben zajlott. Hazai importőrök és kereskedők mutatták be kínálatukat, szolgáltatásaikat. A felszerelési cégek és a háttéripar is felvonult, hiszen a mai világban azért nem mindenki vesz motort évente, ellenben egy kis cicoma, egy új védőeszköz mégsem akkora beruházás. A több lábon állás mintaképeként a SzervizAutóBuda az AutóDIGA kiállítás után itt is képviseltette magát, most a karbon kiegészítőket és a Bódis kipufogókat mutatták be
Érdekvédelmi szervezetek, túra, és versenyszervezők gondoskodtak a „elő, és utánkezelés” bemutatásáról. A biztonságos motorozásra hajtanak a Safety Hungary szakemberei is, így az ő profi bemutatójukat is megnézhették, sőt a mutatványokat – felügyelet mellett, biztonságos kiegészítőkkel - ki is próbálhatták az érdeklődők.
A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a legifjabb korosztálynak a MAMI-sok ismerkedős gyermekmotoros pályát alakítottak ki, amelyen a méretükhöz igazodó motorokkal tehetnek „kezdőköröket”. A bátortalanabbak, ill. a várakozók pedig addig pedálos Moszkvicsokkal múlathatták az időt.
A kültéren a Ken Block neve által fémjelzett, a tavalyi Tuning Show-n született új sportág - a gyorsulási-, a szlalom verseny és a drift látványos elegyének - idei első országos bajnoki futama, a GYMKHANA Országos Bajnokság, továbbá drift- és streetfighter bemutatók műsorok várták a lelátókat dugig megtöltő, olykor hosszú perceket várakozó közönséget.
Az évadnyitó autós-motoros fesztivált több tízezer érdeklődőt látogatta meg a HUNGEXPO-on, kissé képzavarral élve előrehozva a majálist.

Szöveg és fotó: Szalay Iván

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.