HKVSZ tisztújítás

A Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége, a HKVSZ 2011. május 12-én tartotta háromévenként szokásos évzáró és egyben tisztújító Közgyűlését a Hungexpo 25. pavilonjában. Az elnöki pozícióra két személy pályázott: Marton Károly és Soós Árpád. Marton Károly, az Eszkimó Magyarország Kft. ügyvezetője mint fiatal, agilis és ambiciózus személy, aki közel másfél évtizedes szakmai erőfeszítések eredményeképpen országos hírnévre tett szert. Soós Árpád, a HKVSZ elnöki pozícióját 2005 óta tölti be. Egyedülálló tapasztalattal, közel fél évszázados szakmai múlttal rendelkező nagy tudású szakember, aki önzetlen módon, etikai elkötelezettséggel képviseli a HKVSZ által megfogalmazott célkitűzéseket.


Soós Árpád, a HKVSZ elnöke

A szavazás végeredményeképpen mintegy kétharmados többséggel ismét Soós Árpádot választotta meg a tagság az elkövetkező három évre a HKVSZ elnöki pozíciójába.

A 2011. februári rendkívüli közgyűlésen elfogadott Alapszabály szerint hat szakosztályt hoz létre a szövetség, melynek közgyűlés által megválasztott vezetői lesznek egyben a HKVSZ elnökségének tagjai.

A szakosztályvezetők

Háztartási és Kereskedelmi Hűtőkészülékek Szakosztály

Ali László (Electrolux Lehel Kft.)

Telepített Légkondicionáló Berendezések Szakosztály

Horváth Zoltán (CLH Kft.)

Telepített Hűtőberendezések Szakosztály

Kecse Nagy Mátyás (Scorpio Kft.)

Mobil Hűtés és Légkondicionálás Szakosztály

Baricz László (Webasto Hungária Kft.)

Megújuló Energia Szakosztály

Varga Csaba (Oktoklíma Kft.)

Oktatási és Szakképzési Szakosztály

Korbuly Sándor (Evander Kft.)

A regionális elnökök személyeit nem érintette a választás, mivel a régiók önrendelkezési hatáskörükben közvetlenül választják képviselőiket. Így a dél-magyarországi régió elnöki tisztét továbbra is Várkonyi Nándor, az észak-nyugati és dunántúli régió elnökségét Major Károly tölti be.


A HKVSZ elnöksége és felügyelőbizottsága (a személyek balról jobbra): Kecse-Nagy Mátyás, Varga Csaba; Korbuly Sándor, Horváth Zoltán; mellettük folytatólagosan a hátsó sorban Baricz László, id. Cseh István (FB-tag), Szalay-Nagy László (FB-elnök), Ali László, Várkonyi Nándor; az első sorban: Kiss Tibor főtitkár, Soós Árpád elnök, Dezső József (FB-tag), Major Károly (Észak-nyugati és Dunántúli Regionális Szervezet elnöke)

A Felügyelőbizottság megválasztott tagjai: Cseh István (Hűtő-Fűtő Szerviz), Dezső József (KlímaCad Kft.), Szalay Nagy László (Climalife Kft.). Utóbbit az FB tagjai maguk közül az FB elnökének is megválasztották.

A HKVSZ 2011–2014. ciklusra választott vezetőtestületének szándéka, hogy hosszú távon a szakma érdekeit képviselve fejlődéscentrikus koncepciókkal szolgálja a hazai hűtő- és klímatechnikában dolgozó szakembereket, vállalkozásokat.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!