10 éves az AOE

Kerek évfordulóhoz – alapításának 10. évfordulójához – érkezett a hazai autószerelői társadalmat összefogó szakmai-érdekvédelmi egyesület, az AOE. Egy ilyen alkalom jó lehetőséget ad, hogy a megtett útra visszanézzünk, értékeljük a végzett munkát, megfogalmazzuk a tanulságokat. Az AOE 10. évfordulója egyben vezetőségválasztó közgyűlés is volt, mely alapszabályi kötelezettséggel írja elő a beszámolót.


Spindler Tibor, az AOE alapító elnöke

Az AOE alapítására tíz évvel ezelőtt a szervezeti élet „megtört” helyzetében került sor. Sokan voltak akkor, akik továbbra is fontosnak tartották új keretek között az újraindulást, és szép számmal voltak tettre kész alapító tagok is. Köszönjük nekik az akkori és folyamatos támogatásukat!

Az AOE szervezetépítése, munkamódszereinek kialakítása, kapcsolatrendszerének kiépítése hosszú időt vett igénybe, de talán az alaposság, megfontoltság alapozta meg a szervezet mai erejét, stabilitását. Az AOE kis lépésekkel haladva a szakmai segítségnyújtást tűzte ki céljául, mind a szakma „csavarozós” részét, mind a vállalkozások vitelét illetően. Az AOE egyedülálló abban is, hogy a tagdíja – a Signal biztosítóval kötött megállapodás alapján – műhelybiztosítás is.


Az AOE új elnöksége és az AOE felügyelő- és etikai bizottsága

Az egyesület szakmai bázishelyei szerte az országban a legkiválóbb szakiskolák, melyek nemcsak helyet adnak a szakmai napoknak, tanfolyamoknak, konzultációknak, hanem az AOE révén a tanulókat is bevonják a szakmai élet napi aktualitásaiba, nem titkolva a problémákat, az érdekvédelemmel járó „küzdelmeket” sem.

Az AOE alapító elnökének, Spindler Tibornak a vezetésével jutott el napjainkra az egyesület arra a szintre, mely az autószerelő társadalom elismert, reprezentatív képviseletét jelenti.

Az egyesület pártoló tagjai, kiemelten a főpártolók (Bosch, OMV), friss szakmai információkkal segítik a munkát, és nem másodlagos anyagi támogatásuk sem, mely az egyesület működőképességéhez alapvetően járul hozzá.

Az egyesület a 10 éves évforduló ünnepségét 2009. március 21-én, Budapesten tartotta meg. Szakmai konferenciával indult a nap, melyet emlékülés követett. A visszaemlékezés, az AOE eddigi útjának bemutatása után az egyesület számos tagjának, segítőjének, pártolójának emléktárgyat adott át, megköszönve munkájukat, értékes együttműködésüket.

Ugyancsak március 21-én tartotta a szervezet vezetőségválasztó közgyűlését.

A megválasztott új vezetőség:

Az AOE elnöke: Spindler Tibor

Alelnök: Koltay Ferenc

Elnökségi tagok: Kanizsai István, Miheller Sándor, Papp Zoltán

Felügyelő- és etikai bizottság:

Bata Béla (elnök),

ifj. Pápai József, Vereckei László.

Sok sikert kívánunk a továbbiakra nézve is az AOE-nek és eredményes munkát az új vezetőségnek!