Autosalon Brno 2009

Az autó feltalálása óta az új termékeket mindig kiállításokon és vásárokon mutatták be. Csehországban nagy hagyományai vannak az autógyártásnak, és több mint egy évszázada autókiállításokat is tartanak itt. Bár a jelenlegi globális gazdasági válság nem kedvez az autókiállításoknak, az Autosalon Brno rendezvényt idén is megtartják, méghozzá a hagyományos júniusi dátummal. Június 5-e a sajtó- és szakmai nap, majd a kiállítás június 6–11. között tart nyitva a nagyközönség számára. Az idei autószalon célja a személyautó-piac erősítése Csehországban és Közép-Európában.

Az autókiállítások fő vonzereje a legújabb termékek bemutatásában rejlik, melyek hamarosan a piacra kerülnek – a brnói autószalon sem képez kivételt. Több mint 30 autógyártó mutatja be termékeit. A Kia itt prezentálja legújabb szabadidőjárművét, a jelenleg csak 3-as számmal jelzett, 4 méter hosszú luxus MPV-t, melyet még az év vége előtt gyártani kezdenek a csehországi Nosovice-ben. A Hyundai az új, háromajtós i20 modellt és az ix-onic típust mutatja be, melyet az európai városok multikulturalitása inspirált. Az Audi két újdonságot hoz, az A4 Allroad-ot és a TT modellcsalád legfelső tagját, a TT RS-t. A Seat az ősszel bemutatott Exeo modell kombiváltozatát mutatja be, Exeo ST néven. A Skoda Yeti szabadidő-autó gyakorlatias megoldást nyújt azon vásárlóknak, akik egy kompakt, robusztus, többcélú és biztonságos autót szeretnének városi és szabadidős használatra. A Volkswagen a Polo új generációját mutatja be. A sportautók rajongóit külön kiállítási terület várja, ahol megtekinthetik a Construct cég Innotech Corvette nevű típusának világpremierjét is.

A szakmai napon gyakorlati bemutatókat tekinthetnek meg a szakemberek. Bemutatásra kerülnek a legújabb technológiák a jármű-diagnosztikában, az autómosás és autójavítás területén. A John Bean bemutatja a Quadriga gumiabroncs-szerelő berendezést. A kiállítás keretében, a szakmai napon tartják meg a Brnosafety 2009 nemzetközi közlekedésbiztonsági, valamint az Autosympo 2009 roncsautó-feldolgozási konferenciákat.

További információ: www.autosalon.cz