2020/2021-es tanév – út a döntőig

Az Autószerelők Országos Egyesülete (AOE) és az X-Meditor Kft. szakkommunikációs cég, az Autótechnika folyóirat kiadója és szerkesztősége a 2020/2021-es tanévben is meghirdette az autószerelő, autótechnikus, autóelektronikai műszerész és alternatív járműhajtás technikus tanulók részére a nagy hagyományú Autótechnika Országos Tanulmányi Versenyt (AOTV). Az AOTV rendezői a verseny szervezésébe, támogatásába bevonták a szakma jeles vállalkozásait és képviselőit.

ELSŐ FORDULÓ

A verseny első fordulójában online környezetben kellett szakmai alapozó és szaktantárgyakat érintő, a gépjárműtechnika és -fenntartás világához tartozó, általános ismereteket érintő feladatokat megoldani. Minden csapattag egyénileg töltötte ki az online-tesztlapot, mely alapján régiónként a legjobb 2 csapat került be a középdöntőkbe. Az első forduló tesztjét 30 csapat, vagyis 90 versenyző töltötte ki az ország minden tájáról.

KÖZÉPDÖNTŐK

Az országot a verseny szempontjából 5 régióra bontottuk, a régióban található szakképzési intézményekből kerülnek ki a saját régió középdöntőjébe a csapatok. Az online forduló eredményei alapján minden iskolából maximum egy, minden régióból két csapat juthatott tovább a középdöntőbe.

A középdöntőkbe jutott csapatoknak autószervizekben kellett bizonyítani gyakorlati tudásukat.

Az idei évben is a régiós megmérettetéseken alulmaradó csapatok közül a legtöbb pontot elérő versenyzők bejutnak a döntőbe, így az 5 régióból 6 csapat jutott tovább.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.