Együttműködés a Lukács-iskolával

Az AUSTROPANNON Kft. az idén is „Profi ” oktatással kezdte az évente ismétlődő oktatási sorozatot. Ennek keretében kerülnek megrendezésre a különböző szakmai napok:

  • profi kurzus a gyakorlott szakemberek számára,
  • kezdő levegős fűtőkészülék oktatás,
  • kezdő vizes fűtőkészülék oktatás,
  • frissítő kurzus gyakorló partnereknek,
  • buszfűtőkészülék- oktatások az ország személyszállítással foglalkozó cégei számára.

Mindezeket még kiegészítik a speciális járművekre vonatkozó oktatások, ezek sorában a mentők, felépítménygyártó cégek, tűzoltójárművek és egyéb speciális területek járműveibe beszerelt Eberspächer fűtőkészülék üzemeltetési ismeretei. A legelső szakmai nap a „profi ké”, akik közül sokan már több évtizede építik be különböző közúti járművekbe és javítják az Eberspächer jól bevált és kiválóan működő fűtőkészülékeit.

A „PROFI KURZUS” előadója maholnap 30 éve, minden évben az Eberspächer családi vállalatának esslingeni központjából érkezik. Ezzel is jelezve ezen oktatások fontosságát, valamint a gyártó az ezeken az oktatásokon részt vevő partnerek iránti nagyra becsülését. Mindezek mellett a gyártó rendkívül fontosnak tartja nemcsak a gyakorló szakemberek képzését, hanem a jövő nemzedék érdeklődését is megpróbálja felkelteni a téma iránt.

Ezért az Austropannon Kft. programjában is szerepel több szak- és szakközépiskolában, valamint műszaki egyetemen a tanulók, illetve a hallgatók számára rendszeresen előadásokkal ismertté tenni a járműfűtéseket és klímaberendezéseket, természetesen ezen belül az Eberspächer termékeire fókuszálva.

Idén szeptemberben a régió legnagyobb iskolájában, a Győri SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában került sor immár harmadik alkalommal szakmai előadásokra, ahol az autószerelő- és autótechnikus-, járműfényező-, karosszérialakatos-képzésnek már több évtizedes tradíciója van.

Több osztály több napon keresztül kapott lehetőséget arra, hogy betekintsen a járműfűtés és a jármű klímamenedzsmentjének rejtelmeibe. A tanulóknak lehetőségük volt arra is, hogy működő modellen megismerjék a készülékek diagnosztikai vizsgálatát.

Nátz Zsolt, az Austropannon Kft. értékesítési és műszaki vezetője külön erre a célra készített prezentációval készült az előadásra. Különböző teljesítményű és működési rendszerű Eberspächer állóhelyzeti fűtőkészülékek kerültek ténylegesen bemutatásra, valamint számos fűtőkészülék-alkatrésszel ismerkedhettek meg az osztályok. Mindez a tanulók számára szemléletessé teszi és közelebb hozza azokat a szakismereteket, melyek további tanulmányaik során, majd a későbbiekben a műszaki pályán történő irányválasztásnál segítséget nyújtanak.

Az Austropannon Kft. nemcsak az előadások során, hanem egész évben a szaktanárok és a tanulók rendelkezésére áll, szívesen segíti az oktatómunkát műszaki információk átadásával és nyitott további együttműködésre a szakintézménnyel.