A JAF és a NAV idén is közös standdal jelentkezett az Autótechnika-kiállításon

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) vallja, hogy jó prevenciós munkával hatékonyan és gyorsan érhető el jó eredmény, nem véletlen tehát, hogy minden lehetőséget megragad, ahol fel tudja venni a kapcsolatot a szakmai közösséggel. A JAF, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) állított közös standot az idei Autótechnika–AutóDiga 2015 kiállításon.

Az immáron hagyományos, közös részvétel célja az volt, hogy ismételten felhívják a gépjárműszerelő szakma, a szakmai képzésben részt vevő diákok, tanárok figyelmét a szellemi tulajdonjog tiszteletben tartásának a fontosságára, és arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a felelős és jogkövető magatartás pozitívan hat gazdaságunkra, nem szenved el vagyoni hátrányt a gyártó, a forgalmazó, a jogkövető vállalkozó, és nem utolsósorban a közúti közlekedés biztonságát is segíti.

A NAV és a JAF információs pultjai a kiállítás teljes tartama alatt látogathatóak voltak, az érdeklődők feltehették szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos kérdéseiket, valamint egyéb vám- és adóügyi kérdésekre is választ kaphattak. Minden érdeklődő megtekinthette a standon kiállított hamis alkatrészeket, szoftvereket, diagnosztikai eszközöket. A legnagyobb érdeklődés a hamis, a kiállítás megnyitása előtt nem sokkal nagy mennyiségben lefoglalt, az Autótechnika 2015/10- es számában bemutatott légszárító patront övezte.

A JAF a kiállítás első napján konferenciát rendezett a hamis gépjárműalkatrészek témakörében. A konferencián a meghívottak között voltak a NAV munkatársai, az NKH képviselői, ügyészek, bírók, ügyvédi irodák, jogvédő szervezetek, importőrök. Jövőre szeretnének egy teljesen új design- és látványelemekkel kiegészített standot állítani, hogy még több érdeklődőt tudjanak becsábítani a szerzői jog és az iparjogvédelem nem is annyira ködös világába.


JÖVŐRE 25

Ahol a járműfenntartó ipar színe- java megjelenik, ott a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft. is. Mindig az aktuális gépjárműtechnikai szakkönyveikkel és járműtechnikai szoftvereikkel várják az érdeklődőket. Ez idén sem volt másképp, de már egy nagyobb alapterületű standon mutathatták be tevékenységüket és termékeiket. A 2015-től új Autodata S & M és D & R szoftverekhez igazították megjelenésüket, így a standon látható molinók és a folyamatosan vetített prezentáció is közvetítette az új felület letisztultságát.

A Haynes Kiadó járműtechnikai szoftverének, a HaynesPro-nak köszönhetően 2015 elejétől kínálatukban ismét megtalálhatóak a teherautós szoftverek. Ennek tükrében a Maróti Könyvkereskedés Kft. szoftverkínálata ismét teljesen lefedi a közúti járműveket, a motorkerékpároktól a nehézgépjárművekig. A kibővült kínálathoz igazították a vállalkozás munkatársainak számát is, így újult erővel és szoftverekkel várták az érdeklődő ügyfeleiket.

Jutott idő arra is, hogy egy kávé mellett a szakemberekkel megvitassák az új szoftverek tudását, és személyre szabott ajánlatokat dolgozhassanak ki számukra. A rendezvény lezárásával nem ért véget a munka, már elkezdtek készülni a következő évi Autótechnika és AutóDiGa kiállításra. A Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó Kft. számára 2016 jubileumi év lesz, ugyanis betölti a 25. életévét. Ebből a jeles alkalomból már biztos, hogy új ötletekkel, új és még nagyobb standdal fogják várni meglévő és leendő partnereiket.