Formula Student Hungary 2015

Véget ért a Formula Student Hungary 2015! Eddig soha nem látott érdeklődés mellett zajlott a verseny, melynek résztvevői idén is kitettek magukért. Az autók és a közönség hangja csodás elegyet alkotott a győr–gönyűi kikötőben, még varázslatosabbá téve ezt a fantasztikus megmérettetést.

Ugyancsak nagy érdeklődés kísérte a sajtótájékoztatót, melyen dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora bejelentette: a versenyt rendező X-Meditor Kft.-vel együttműködési megállapodást kötnek, melytől azt várják, hogy a Formula Student-mozgalom, azon belül pedig kiemelkedően a győri Formula Student Hungary az eddigieknél is hatékonyabban szolgálja a Széchenyi István Egyetem felsőoktatási céljait, nemzetközi rangját és elismertségét. Az együttműködés célja az is, hogy példát mutatva az FS-tevékenységet integrálják hazai és nemzetközi szinten a műszaki felsőoktatási intézmények képzési rendszerébe. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár üdvözölte a győri Formula Student Hungary fejlesztését, mely közös szándék a kormányzat, Győr városa, a Széchenyi István Egyetem, a helyi cégek (azon belül is különös tekintettel az Audi Hungariára), valamint a szervező XMEDITOR részéről egyaránt. Azaz Győrben mindig is lesz Formula Student!

S bár valójában minden résztvevő nyer egy ilyen rendezvényen, azért azt sem szabad elfelejteni, hogy ez verseny is a javából. Egy olyan megmérettetés az egyetemisták és a főiskolások számára, melyen csak tanulni lehet – hibákból és eredményekből, egyénileg és csapatban egyaránt.

A mezőny a zárónap estéjén a Széchenyi István Egyetem aulájába költözött, ahol a díjátadót rendezték. Tizenöt kategóriában hirdettek győztest, köztük természetesen összetettben, ahol a képzeletbeli dobogóra kizárólag német csapatok állhattak. A Formula Student 2015 fődíját a KA-Racing Electric nyerte, megelőzve a Rennstall Esslingen és a Running Snail Racing Team csapatát. Legjobb magyarként a Széchenyi István Egyetem színeiben az Arrabona Racing Team végzett, az előzetes számítások alapján – 43 induló közül – a 11. helyen.