Mobility Show 2015

Az Autonet Import Magyarország Kft. harmadik alkalommal rendezte meg Mobility Show elnevezésű szakmai kiállítását, melyet május 29–30-án tekinthettek meg a meghívott érdeklődők. A kétnapos eseményen az Autonet által forgalmazott termékek gyártói, az OE és a minőségi utángyártók legjobbjai képviseltették magukat, valamint szakmai előadások emelték a rendezvény nívóját. A szervezők gondoltak a családosan érkezőkre is, a feleségek és a gyermekek is találhattak programot.


A Bosch standján a diagnosztikai berendezésektől a klímagépeken át, egészen a barkácsszerszámokig a teljes termékpaletta megtalálható volt.

Hazánk nem bővelkedik szakmai kiállításokban, ezért is kiemelkedő esemény, hogy már harmadik alkalommal sikerült megszervezni az Autonet házivásárát, a Mobility Show-t. Az idei kiállítás a legek kiállítása volt: 5000 négyzetméteren, a világ legfontosabb alkatrészgyártói 90 kiállítói standdal várták a meghívott partnereket. Akik el is jöttek: a látogatói létszám közel 2000 fő volt, a szombati napon már alig lehetett haladni a standok közötti utakon. A többségében autójavítókból álló közönségnek lehetősége nyílt az Autonet által forgalmazott termékek részletesebb megismerésére, elmélyült konzultációkra és workshopok élő szerelési bemutatóira, de egyes standokon játékos feladatokban és versenyeken is szórakozva összemérhették ügyességüket, tudásukat.


Az Autószerelők Országos Egyesületének standján szakmai tanácsadásért álltak meg a legtöbben, de a tagsággal járó előnyökről és lehetőségekről is sokan érdeklődtek.


Az alkatrész-értékesítésen túl az Autonet Import Magyarország Kft. diagnosztikai berendezéseket is forgalmaz, és oktatásokkal segíti az eszközök megismerését és sikeres alkalmazását.


A Schaeffler-standon nagy sikerük volt a műszaki bemutatóknak. A PSA hátsó híd szerelése, a Skoda kerékcsapágycsere és a két tengelykapcsolós DSG-váltó tengelykapcsoló-cseréje is sok látogatót vonzott.


Az Autonet dízel portfóliója folyamatosan bővül.


A Denso az idei Mobility Show-n a klímakompresszorok és generátorok mellett a dízelrendszerekre helyezte a hangsúlyt. Újdonság a Denso DST PC common rail rendszerteszter


A Hella a világító- és jelzőberendezések mellett a Hella Gutmann diagnosztikai gépeket állította ki. A Mega Macs 66 diagnosztikai mindent tudó és a keréknyomás-érzékelő szenzorok szervizműveleteit ellátó TPM-Tool kiemelt figyelmet kapott a standon.

Az Autonet standján bemutatásra kerültek a cég életét és arculatát meghatározó üzletágak: dízel és diagnosztika, oktatás, szervizkoncepciók, festék üzletág, gumi üzletág, haszongépjármű üzletág, flotta üzletág és az azt támogató Service Manager szoftver.

A festék üzletág standján különlegességként fényező szimulátort tesztelhettek a látogatók, és egy airbrush művész ügyes mozdulatai nyomán a két nap alatt egy festmény készült el az alkalom tiszteletére. Évről évre egyre nagyobb létszámú hallgatóság látogatja a szakmailag kiemelkedő tartalommal megtöltött Fórum teret, ez most sem történt másként. A szerencsések kényelmesen székből, de a nagy érdeklődés miatt többen állva hallgathatták végig dr. Hanula Barna egyetemi  docens, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar dékánjának a Formula–1 technikájáról szóló előadását. Szakmai képviseletek, egyesületek előadásai is gazdagították jelenlétükkel és értékes előadásaikkal az eseményt. A Dízel Egyesület a rendezvény keretein belül tartotta konferenciáját, amelyre ez alkalommal a tagsággal nem rendelkezők is ingyenesen juthattak be. Az Autószerelők Országos Egyesülete a Fórum téren tartott prezentációkat.


A 3M-nél a Cubitron termékcsoport dominált.


A Dízel Egyesület szervezésében tematikus előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. A szentgotthárdi 1,6-os Opel dízelmotor dr. Nagyszokolyai Iván előadásában és a Delphi Smart injektorok Ruzsa János előadásában kerültek górcső alá.


A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a Fórum tér biztosította a helyszínt a szakmai előadásoknak.


A Delphi szinte teljes termékpalettáját kiállította: futóműalkatrészekkel, segédberendezésekkel és befecskendező rendszerekkel töltötte meg standját.


A Valeo-standon a gyári beszállítói termékek mellett a kifejezetten alkatrészpiacra szánt termékek is megjelentek. A 4P Kit a kéttömegű lendkerekek kiváltására szolgál. A hagyományoshoz képest nagyobb rugóúttal és csillapítással rendelkező kuplungtárcsa veszi át a kéttömegű lendkerék szerepét.


A Mann+Hummel a pollenszűrők időszakos cseréjének szükségességére hívta fel a figyelmet, és emlékeztetett, hogy milyen fontos szerepet játszanak az utasteret a külvilággal összekapcsoló szűrők a benntartózkodók egészségénél.

Szívesen látott vendégek voltak a hölgyek és a gyermekek is azzal a szándékkal, hogy az egész család számára maradandó élményt nyújthasson a rendezvény. Kézműves sarok, szépségszalon, arcfestés, mojito bár, borkóstoló, utazási iroda standok és szolgáltatások egészítették ki a szakmai arculatot.


A Gates standján az Autótechnika magazinban már bemutatott Stretch Fit szíjak szerelését lehetett kipróbálni a cég célszerszámaival.

Az idei év sikereire alapozva az Autonet 2016-ban is szeretettel látja minden partnerét a beszállítókkal közösen megrendezésre kerülő eseményre.