Fókuszban a javítóműhelyek fenntarthatósága

A hangsúlyt elsősorban a javítóműhelyek technológiáinak a továbbfejlesztésére helyezték. A hálózatok egyre szélesebb körű elterjedése alapvetően megváltoztatja a szervizmunka jellegét, létrejön a „hálózatba kapcsolt műhely”. A Bosch megalkotta a szükséges modulokat és azok technológiáit. Mindezt a Bosch-csoport márkáinál Bosch, Beissbarth, Robinair, Sicam, OTC, élő bemutatók, helyszíni oktatás tette a látogatók számára élvezetessé.

A Bosch kifejezetten a műhelyek számára egy rendkívül ellenálló táblaszámítógépet kínál, amely diagnosztikai vezérlőegységként (DCU 130) képes valamennyi Bosch teszt- és diagnosztikai modul vezérlésére. Ugyancsak bemutatták a DCU 100 és a DCU 220 Windows-alapú táblaszámítógépeket. A Bosch ESI[tronic] Bike műhelyszoftverének működését motorkerékpáron szemléltették.

A haszongépjárművekhez kifejlesztett ESI[tronic] 2.0 Truck vezérlőegység-diagnosztikai rendszert is élőben, teherautón mutatták be.

A Bosch bemutatói között kapott helyet a dízelbefecskendezés alkatrészeinek – köztük a személyautók és haszongépjárművek számára kialakított hagyományos és common rail befecskendezés – professzionális tesztelése többek között a megújított injektorvizsgáló EPS 205 berendezésben.

Az új ACS 752 klímaszerviz-berendezés távoli elérését lehetővé tevő egység is debütált.

A Robinair, a klímaszerviz-berendezések szakértője 2012 vége óta tartozik a Bosch-hoz – ezúttal bemutatja valamennyi műhelyigényt kielégítő klímaszerviz-berendezéseinek széles választékát.

A Bosch ismertet továbbá olyan speciális megoldásokat is, mint például az új telematikai termékek, valamint a járműgyártók számára létrehozott kibővített Bosch termékválaszték.

A műhelykoncepciók, mint például a Bosch Car Service és az AutoCrew, szintén megjelentek a kiállításon. Egy komplett Bosch Car Service segítségével a Bosch bemutatta a jövőbeli partnerműhelyekkel szemben támasztott követelményeket.

A járműgyártók műhelyhálózatának specialistájaként a Beissbarth a kerék körüli termékek teljes tárházát kínálja. A Sicam a kerékszerelő és -kiegyensúlyozó berendezések sorát mutatta be. Az OTC legújabb célszerszámait és diagnosztikai műszereit – köztük az új D750 diagnosztikai tesztert is – hozta el az Automechanikára. A HC Cargo az autóelektronikai ágazat számára kialakított átfogó termékválasztékát – tartozékait és pótalkatrészeit – vonultatta fel, míg az Unipoint indítómotoraival, generátoraival és egyéb gépjármű-felszerelési alkatrészeivel volt jelen.

https://www.youtube.com/watch?v=zzfjbCiUzAA
https://www.youtube.com/watch?v=xIRE24_KwCY