Autótechnika és Automotive Hungary

2013. november 7–9. között megnyitja kapuit az AUTÓTECHNIKA és az első alkalommal megrendezésre kerülő AUTOMOTIVE HUNGARY a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!

a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

A Hungexpo Zrt., Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező kiállításszervező cége, szakmai partnereivel közösen egy nagyszabású, az autógyártás teljes spektrumát felölelő járműipari kiállítási csokrot szervez 2013 őszén.

AUTÓTECHNIKA – Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás

Az Autótechnika kiállítás 2013-ban ismét egy helyen, azonos időpontban hozza össze a gépjárműfenntartó és az autó háttéripari szakma jelenlegi és jövőbeli szereplőit.

A rendezvényen megmutatják majd magukat és termékeiket a piac meghatározó és feltörekvő résztvevői, azon cégek és vállalatok, akik a garázsipar, a szerviztechnika, az alkatrészgyártás és a jövő szakembereit képező hazai oktatási intézményrendszer képviselői.

Az elmúlt két év fejlesztései, a piacvezető termékek, az új technológiák mind a hazai ipar fejlődését hivatottak bemutatni.

Idén minden eddiginél korábban, már áprilisban megkezdődött a kiállítói jelentkezés, számos cég foglalta le helyét a Budapesti Vásárközpont F pavilonjában.

Társrendezvény: AUTOMOTIVE HUNGARY – Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

Az AUTÓTECHNIKA társrendezvénye a 2013-ban először megrendezésre kerülő AUTOMOTIVE HUNGARY, mely a járműgyártás szakembereinek egyedülálló országos, illetve közép-kelet-európai régiós találkozója lesz.

A szakkiállítás különleges környezetet biztosít új üzleti kapcsolatok kiépítésére, valamint a meglévő kapcsolatok ápolására, és kiváló lehetőség az autóipari trendek és a piac fejlődésének nyomon követésére.

A magyarországi autógyártást összefogó és bemutató kezdeményezést pozitívan fogadta a négy magyarországi OEM, jelenleg a kiállításra vonatkozó területigényük nagyságáról folynak a tárgyalások. Számos piacvezető TIER 1 és TIER 2 gyártóval is megbeszélések zajlanak a rendezvényen való részvételükről, a Miniszterelnökség Külgazdasági Államtitkársága pedig fővédnökként állt az AUTOMOTIVE HUNGARY mellé.

Az AUTÓTECHNIKA-t, a hazai legnagyobb és legjelentősebb járműfenntartó-ipari szakkiállítást a hagyományokhoz híven magas színvonalú szakmai programsorozat kíséri, mely 3 kiemelt téma köré szerveződik: oktatás, tudás, vásár.

A kiemelt témakörök mindegyike saját napot tudhat magáénak.

OKTATÁS – A kiállítás nyitónapjának központjában az ifjúság, a jövő nemzedéke, a szakmai utánpótlás áll. Az előadások, kerekasztal-beszélgetések megadják a lehetőséget, hogy az autósszakma és az autóipari szakképző iskolák képviselői egymásra találhassanak. „Milyen ma az autósszakmák képzésének helyzete?”, „Mit igényel a szakma?”, „Miből tanítsunk, miből tanuljunk?” – csak néhány kérdés a konferenciák, bemutatók témáiból.

A kiállító cégek többsége erre a napra külön HR- és toborzóprogramokkal készül, bemutatják tevékenységüket, a munkavállalók számára kínált vonzó lehetőségeiket, ugyanakkor az oktatási intézmények is összemérhetik erejüket egymással és az ipar igényeivel.

TUDÁS – November 8-án az előadások és esettanulmányok bemutatásának középpontjában a naprakész tudás és a piaci tendenciák ismerete áll majd. A szakmai beszélgetéseken technikai körképet kapnak a látogatók az ismeretforrásokról, műszerekről, módszerekről, műszaki vizsgáztatásról, valamint a „Mit hozott a technikában az EURO 6?” és a „Merre tart a műszaki vizsgáztatás?” kérdésekre is választ adnak az előadók.

VÁSÁR – A kiállítás zárónapja a vállalkozásokat leginkább érdeklő témájú rendezvényeket, találkozókat vonultatja fel. Az „Együtt a szakma” alapgondolatra épülő programok között szerepel többek között a „Mit tehetünk a feketegazdaság ellen?” konferencia és a „Túlélési praktikák”-ról szóló találkozó is, és megtudhatjuk, hogy nálunk „Üzlet-e a veterán?”

A konferenciákon kívül lesznek a szakmai partnerek által szervezett, valamint kiállítói Fórum színpadi programok, bemutatók, előadások is.