Autótechnika Szakmai Nap

Autótechnika Szakmai Nap

Győr, 2013. február 2. (szombat) 9.00 óra
Kamarai székház, Győr, Szent István u. 10/a

A hagyományos évnyitó Autótechnika Szakmai Nap elsősorban a személyautó és kistehergépjármű-javítóvállalkozások – független műhelyek, márkaszervizek – szakembereinek szóló szakmai előadás-sorozat és kiállítás. Az idei szakmai napnak a Ford autógyár jeles évfordulói adnak keretet:

 

  • 2013-ban van a cégalapító Henry Ford születésének 150. évfordulója,
  • a vállalatalapítás 110. évfordulója és a világon az első,
  • Henry Ford által bevezetett szalagszerű autógyártás kezdetének 100. évfordulója.

 

Program

Ford
Rövid történelmi visszatekintés után a Ford importőr képviseletében új technikai megoldásokról és a gyári alkatrészek beszerezhe- tőségéről (alkatrész-azonosítás, katalógusok, árak) kapunk tájékoztatást. Egy Ford-dealer, az Ivanics Kft. szakmai előadása a Ford gépjárművek egyes szerviztechnikai, javítási, diagnosztikai kérdéseiről. Ismét csak rövid tájékoztatást kapunk az Óbudai Egyetem Bánki Donát Karán folyó veterángépjármű-restaurátor szakmérnök képzéséről. A képzőműhely egyik szép munkája egy Ford T modell restaurálása volt.

Valeo
A Valeo tengelykapcsolók, kéttömegű és flexibilis lendítőkerekek technikájának, kínálatának ismertetése.

Háromhengerűek bemutatása
Egyre inkább úgy látszik, hogy motortechnikában is igaz, hogy „3 az igazság és van ahol 1 a ráadás”. A szinte mindent elsöprő háromhengerűek bemutatása.

Világítástechnika
Az intelligens fényszórók új fényvető-mérőberendezéseket igényelnek? Az „intelligens” lámpák ellenőrzéséhez, beállításához milyen berendezések kellenek már ma is? És hogy kell azt csinálni? – erre kapunk választ Szabotin Jánostól, a Hella cég képviselőjétől.

Jó tudni róla!
Az utóbbi fél év aktuális rendeletei, melyek az autójavítókat érintik.

Az ügyfélkezelés fortélyai
Beszéljünk az ügyfélkezelés fortélyairól és hozzá tartozó ügyviteli szükségletekről, lehetőségekről az Autosoft előadásában.

ÁMEI üzemanyag-előadás
„Tisztátalan, nem megfelelő minőségű üzemanyagaink – tüzelőanyag, motorolaj, váltóolaj, AdBlue stb.” Az ÁMEI, az Ásványolaj- termék Minőségellenőrzési Zrt. szakembere előadásában elmondja a szakértői munka feladatait, a vizsgálati lehetőségeket, mi mutat arra, hogy a javító üzemanyag-problémával áll szemben.

Diagnosztika
A diagnosztika új útjai, kihívásai, avagy amiről az OBD nem tud! Az első helyek egyikén (még mindig) a koromszűrő és a dízeltech- nika. Vajon egy koromszűrő miért telítődik gyorsan? Vajon azért, mert kormol a motor? De ezt nem látjuk! Mit tegyünk, hogy kide- rítsük? Más. A dízelmotor jósága a befecskendezési sugárkép szabályosságán nagyon is múlik. Tegyük ezt láthatóvá! Mi a helyzet a rendellenesen működő hidrotőkével, hogyan lehet a hibát láthatóvá tenni? És még néhány ehhez hasonló problémát elemeznek a témakör előadói, Ruzsa János és Pécskai Mihály.

Moderátor: dr. Nagyszokolyai Iván

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezni lehet a www.autotechnika.hu oldalon a rendezvények menüpont alatt.