Új, sorozatban gyártott sebességérzékelők a Contenentaltól

A Continental megkezdte mini sebességérzékelőjének sorozatgyártását. Az autóipari beszállító szakemberei 3 év alatt fejlesztették ki a keréksebesség-érzékelők új generációját. Az érzékelő jellegzetessége, hogy minden funkcionális komponens, mint az AMR-híd, az ASIC és a mágnes egy mindössze 3,2 mm átmérőjű házba lett integrálva.

A kis méretek ellenére az érzékelő fejét könnyen hozzá lehet igazítani bármilyen alkalmazás külső formájához, műanyag befecskendezési eljárással. Az új érzékelő kis mérete nagy rugalmasságot biztosít az autógyártóknak a beépítés helye szempontjából. Az érzékelő azért lesz beszerelve az autókba, hogy megbízható adatokat szolgáltasson a vezetési körülményekről a fékrendszer, a váltó vezérlőegysége és az elektromos szervokormány számára. Hozzájárul a tüzelőanyag-takarékos és biztonságos vezetési stílushoz is.

A legnehezebb fejlesztési kihívás a szigorú technológiai követelményeknek való megfelelés volt, miközben figyelni kellett a méretcsökkentésre, a robusztusság növelésére és a költségek alacsonyan tartására. A műszaki dizájn és a piaci helyzet alapos vizsgálata után a Continental úgy döntött, hogy házon belül folytatja a fejlesztést és a gyártást. Az érzékelő rendelkezik egy speciális tesztmóddal is, amely ellenőrzi többek között azt is, hogy az érzékelőt a megfelelő helyre szerelték-e be az autóba.

A mini sebességérzékelő az olcsó autók (LCV, vagyis Low Cost Vehicle) piacán is fontos szerepet játszik. Nemcsak a fejlődő piacokon (Brazília, Oroszország, India és Kína) nő ugyanis az igény az elérhető árú autók iránt, hanem Nyugat-Európa, az Egyesült Államok és Japán autóvezetői is olcsó kisautókat szeretnének, melyek kevesebb tüzelőanyagot fogyasztanak. Ez nagy kihívás elé állítja az autóipart, hogy olcsóbb és könnyebb komponenseket gyártsanak.