Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

Az AdBlue-feltöltésben is segít a Puma ToolsElőző cikkünkben bemutattuk a Hubitools márkájú, AB71196 cikkszámú univerzális szivattyút, amivel az AdBlue betöltése is lehetséges, most pedig körbejárjuk, hogy milyen speciálisan AdBlue-hoz való töltőrendszerek érhetők még el a Puma Tools kínálatában.

Az AdBlue karbamid 32,5 m/m%-os vizes oldata, melynek feladata, hogy a kipufogórendszerbe jutva az SCR-katalizátoron redukálja a nitrogén-oxidokat, így csökkentve a károsanyag-kibocsátást. Az SCR-rendszer különlegessége, hogy az első olyan emissziótechnikai beavatkozó, melynek meghibásodása motorindítást is gátol, vagyis például a folyadék kiürülése miatt nem tud a járművezető továbbhaladni.

Mivel személyautóknál az Euro 6-os előírások bevezetésével kezdődött az SCR-rendszer beszerelése, ezért a független autószervizekhez a közeljövőben fog eljutni az igény, hogy az időszakos olajcsere mellett az AdBlue-utántöltést is végezzék el, hiszen a márkaszervizekből kezdenek elszivárogni a 4–5 éves autók.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés