Friss és tiszta levegő lépésről lépésre

Ahogy szebbre fordul az idő, egyre több autós fejében megfordul, hogy a tél után rendbe rakja autóját. Addig legtöbbjük eljut, hogy egy alapos mosást megérdemel a sós latyaktól elkoszolódott kedvencük, ám kevesebben gondolnak arra, hogy a megszépült külső mellett, a belső is megérdemli a gondoskodást. Ezek közé tartoznak – a még nyári, rendszeres használat előtti – a légkondicionálóval kapcsolatos teendők. Ehhez nyújt segítséget a Valeo teljes megoldást biztosító Clim termékcsaládja.

Az első lépés…

Az autóba bejutó levegő útját követve, három olyan szakasz van, ahol a Valeo termékek révén, hatékonyan javíthatjuk az utastér levegőminőségét.

Az első szakasz a szűrő. A Valeo által kifejlesztett és gyártott polipropilén (szintetikus, nedvességre és baktériumokra érzéketlen) részecskeszűrői képesek a környezetünkből bejutó levegő por-, korom- és pollentartalmát hatékonyan megszűrni. Kombinált szűrői pedig aktívszén-tartalmuk révén, megakadályozzák ártalmas gázok (ózon, NO2, SO2) és kellemetlen szagok bejutását az utastérbe. Mindezek mellett hatékonyan segíti az első szélvédő tisztaságát és azok páramentesítését. A Valeo az Európában forgalmazott autótípusok 95%-ához gyárt Clim Filter szűrőket.

A következő szakasz a klímaberendezés és a szellőzőrendszer. A Clim Pur mikroorganizmusok elleni és antibakteriális hatása miatt, megtisztítja a teljes klímarendszert és egyben megakadályozza gombák és baktériumok újabb megtelepedését, különös tekintettel az elpárologtatón. Hatékonysága ellenére kíméletes a berendezésekkel, alkalmazás közben nem irritáló semleges PH-értéke révén és biztonságos nem gyúlékony hajtó- és alapanyaga miatt. Egy kiszereléssel egy teljes klímarendszer kitisztítható diszkrét illatot (citrom) biztosítva.

Az utolsó szakasz az utastér. Itt találkozhatunk közvetlenül az elhanyagolt rendszer kellemetlen következményeivel. A vezető és az utasok okozta szennyeződések (baktériumok és atkák, ételmaradványok és foltok, háziállatok és dohányfüst…) kellemetlen szagokat válthatnak ki. Az itt alkalmazható Clim Spray egyszerűen, gyorsan és hatékonyan tudja kifejteni jótékony hatását. Az utastér levegőjét és felületeit 15 percnél rövidebb idő alatt képes fertőtleníteni és illatosítani.

…de nem az utolsó

Maguk a vezetők mint végső felhasználók, hogy mennyire igénylik autójuk klímájának karbantartását, kérdéses. A Valeo ezért nemcsak innovatív termékeivel, hanem kommunikációs eszközökkel (szórólapok, plakátok, tükörakasztók, sajtómegjelenések) is igyekszik meggyőzni a rendszeres karbantartás fontosságáról az autótulajdonosokat.