Izzócsere (xenon) - Honda Accord 2,2 CDTDI (2003.01. hónaptól)

Vezetőoldali tompított-izzó cseréje


Csavarozzuk ki a fényszóróház hátulját fedő burkolat csavarjait! Fordítsuk ütközésig balra, majd távolítsuk el a helyéről!

 


A gyújtóegységet ütközésig fordítsuk el balra, majd húzzuk le a Xenon lámpáról majd oldva a rögzítő kengyelt cseréljük ki a Xenon-izzót!

 

Vezetőoldali távolsági fényszóróizzó cseréje.

 


A borítás rögzítő stiftjeit nyomjuk befelé egy csavarhúzó segítségével, majd húzzuk ki a hüvelyeket a helyükről! Távolítsuk el a borítást!

 


Az izzólámpa elektromos csatlakozóját húzzuk le, majd a gumiborítást távolítsuk el a helyéről! Az izzó foglalatát az izzólámpával együtt húzzuk ki a házból, majd cseréljük ki az izzót!

 

Vezetőoldali irányjelző-izzó cseréje.

 


borítást a távolsági fényszóróizzó cseréjénél leírtak szerint távolítsuk el a helyéről! Ahhoz, hogy az izzóhoz jobban hozzáférjünk a fényszórómagasság-állító motort fordítsuk el ütközésig balra, de ne vegyük ki a helyéről!

 


Az elektromos csatlakozót húzzuk le az izzó foglalatáról, majd a foglalatot ütközésig fordítsuk el balra! Az izzólámpát foglalatával együtt húzzuk ki a házból, majd cseréljük ki az izzót!

 

Utasoldali városi fény izzójának cseréje.

 


A kerékjárat belső burkolatának rögzítő stiftjeit oldjuk, majd szereljük ki őket! A burkolatot addig húzzuk el, amíg nem válik elérhetővé az izzó foglalata!

 


Az izzólámpát az elektromos csatlakozóval és a foglalatával együtt fordítsuk el ütközésig balra, húzzuk ki a házból, majd cseréljük ki az izzót!

 

Utasoldali tompított-izzó cseréje.

 


A szélvédőmosó-folyadéktartály töltő csonkjának rögzítő-csavarját csavarozzuk ki!

 


A töltő csonk felső részét húzzuk le az alsó csonkról, majd az alsó részt hátrafelé nyomjuk el addig a pozícióig, ameddig elérhetővé nem válik a fényszóróház hátuljának burkolata! Az izzócsere további lépései megegyeznek a vezetőoldali izzó cseréjének lépéseivel!

 

Utasoldali irányjelző-izzó cseréje.

 


Ahhoz, hogy az irányjelző-izzóhoz jobban hozzáférjünk, először oldjuk az útban lévő gumicső rögzítőbilincsét, majd azt fordítsuk el az óramutató járásával megegyezően 90°-ban! A hidraulikacső tartófülét oldjuk, majd ezt nyomjuk el hátrafelé! Az izzólámpát az elektromos csatlakozóval és a foglalatával együtt fordítsuk el ütközésig balra, húzzuk ki a házból, majd cseréljük ki az izzót!

 

Utasoldali városi fény izzójának cseréje.

 


Az izzócsere lépései megegyeznek a vezetőoldali izzó cseréjének lépéseivel!

A kiszerelt alkatrészeket fordított sorrendben szereljük vissza. Ellenőrizzük az izzók megfelelő működését az ismert szakmai gyakorlatnak megfelelően. Soros diagnosztikai műszer segítségével a hibakód kiolvasást, valamint az előrevilágítás-szabályozás alapbeállítását végezzük el!