Behr Hella Compressor – egy „app” a klímásoknak

A Hella Behr „Compressor” Android- és iOS-rendszerekre letölthető alkalmazása klímásoknak készült. A katalógus­adatokon kívül szerelési útmutatókat, hibafejtési segítséget és olajkeresőt is tartalmaz. 7 nyelven érhető el, sajnos magyar nyelvű kiadása még nem jelent meg. A menü és a képernyőfelbontás miatt érdemes legalább 7”-os kijelzővel rendelkező eszközön használni, a kényelmes olvashatóság érdekében.

KOMPRESSZORCSERE

A „compressor replacement” fülre kattintva egy képekkel illusztrált szerelési segédlet jelenik meg az „information” menüpont alatt. Megnyitva a file-t, egy többoldalas dokumentum tárul elénk, amely minden kompresszorcseréhez szükséges információt és egy hibaelemzést is tartalmaz ➊. Az „experience” menüpontban pedig egy hibakutatás és lépésről lépésre történő szerelési leírás található ➋. Amint egy folyamattal végeztünk, a „proceed” gombra kattintva jön elő a következő lépés. A szerelés közben felmerülő buktatókra felkiáltó jellel hívja fel a figyelmet a program.



TÖLTÉSI MENNYISÉGEK

A „filling quantities” menüpont alatt az egyes járművek (személy- és tehergépjárművek) klímarendszereinek feltöltési adatai találhatók. Leolvasható a klímaközeg és az olaj típusa és a szükséges töltési mennyiségek ➌. Az „oil finder” pontban cikkszám alapján vagy kompresszor szerint lehet olajat keresni.


MŰSZAKI SZAKÉRTELEM – ÉRTÉKES INFORMÁCIÓK

A technical know-how menübe lépve a különböző típusú kompresszorokról tölthetünk le műszaki anyagokat, melyek metszeti ábrákat, működési leírásokat és hibakeresési/szerelési tippeket tartalmaznak ➍. Emellett az öblítés és más műveletek hivatalos menetét sajátíthatjuk el az elérhető oktatóanyagokkal. Ugyancsak ebben a menüben találhatók a magyarázó videók (német nyelven), valamint a „Know how tool” menüpont alatt egy link található, ami a Hella Techworld honlapra kalauzol.