Új kerékszerelő-készülékek!

A Bosch hosszú ideje azon munkálkodik, hogy a garázsipar területén minél teljesebb termékválasztékot tudjon a járműjavító műhelyek számára ajánlani. A 2009-es év során az ún. „kerék körüli”, azaz a futómű és a fékrendszer vizsgálatára szolgáló készülékek egész sora került a Bosch neve alatt piacra, melyek közül számos világújdonság is volt (lásd pl. előző havi cikkeink az FWA 4630 3D futómű-ellenőrzőről). A kerék körüli termékek választékát a gumiabroncs-szerelő és a kerék kiegyensúlyozására szolgáló berendezések teszik teljessé.

A javítóipar előtt nem titok, hogy az elmúlt néhány évben a Bosch több, igen jó nevű garázsipari cégben szerzett döntő részesedést, melyek segítségével komoly gyártói és fejlesztési kapacitásokra és főként jelentős tapasztalati tőkére tett szert. Az olasz Sicam cég neve kifejezetten jól cseng a gumisszakmában és az általa kifejlesztett, majd a Bosch sztenderdek szerint továbbgondolt és tökéletesített készülékek immár Bosch márkanév alatt, Magyarországon is megvásárolhatóak.


WBE 4515 - teljes felszereltséggel a profi kiegyensúlyzáshoz

A Bosch célja az új készülékcsaláddal egyértelmű: olyan széleskörű, minden felhasználási körre kompromisszummentes megoldást kínáló kerékszerviz készülékeket ajánlani, mellyel tovább erősítheti mind a minőség, mind a termékválaszték alapján kivívott vezető szerepét. Személyautókhoz és haszonjárművekhez 12 féle gumiszerelő és 11 féle kerékkiegyensúlyozó készülék áll rendelkezésre, melyekhez természetesen a Boschtól megszokott rendkívül széles körű tartozék- és kiegészítő kínálat igény szerint kiválasztható.


TCE 4510 - minden gépesítve. Válaszható szerelővas nélküli változatban is

A TCE sorozatú kerékszerelő berendezések választhatóak egyfázisú vagy háromfázisú változatban aszerint, melyik rendelkezik kétsebességes motorral a nehezen kezelhető (pl. alacsony profilú, nagyon kemény oldalfalú defekttűrő és széles sport) gumiabroncsokon végzett szerelési munkához. Mindegyik kerékszerelő rendelkezésre áll pneumatikus változatban, a felfogókarmokon át történő abroncsfelfújással. Az alapvető cél az, hogy legyen szó akár a csak alkalmanként végzett gumicseréről, akár a mindennapos, teljes műszakon át fő profilként teljesített szerelésről, a különféle változatokban az adott szakműhely megtalálja a teljes és a lehető legkényelmesebb munkát (akár szerelővas nélkül) lehetővé tevő készüléket.

Ugyanez a szándék a kerékkiegyensúlyozóknál is. Alapfelhasználáshoz elegendő a LED kijelző és a manuális kerék-kezelés, de a profi gumis szakműhelyek nagyra értékelik a 19”-os monitort, a nagy tartótálcákat és a pneumatikus kerékbefogást csakúgy, mint a felni belső részét megvilágító fénygyűrűt vagy a súlyok felhelyezésében segítséget adó pozicionáló lézert. Természetesen minden kiegyensúlyozó program rendelkezésre áll, sőt, választható beépített abroncsdiagnosztika is, mely a gumi kopottságának és állapotának felmérésével javaslatot ad az abroncs járműre történő felhelyezésének helyére.



TCE 200 - segédkar a problémás gumiabroncsok szereléséhez

Minden készülék részletes műszaki leírása, termék-prospektus letölthető a www.bosch.hu honlapon, melyen nagykereskedőink listája is megtalálható.

További információ a Bosch kerékszerviz-készülékekről a Robert Bosch Kft, Gépjármű-diagnosztika üzletágánál és a nagykereskedőknél.