A Faurecia megvásárolja Hellát

Jelentős összefonódás a beszállítói struktúra átszervezése: a Hella és a Faurecia közösen a világ hetedik legnagyobb autóipari beszállítója akar lenni.

Szombaton a híresztelés bejelentéssé váltott: a világítástechnikai és elektronikai vállalat, a Hella és a szintén tőzsdén jegyzett francia autóipari beszállító óriás, a Faurecia egyesül. A Faurecia SA megvásárolja a tulajdonos család egyesített részvényeit, amelyekért cserébe kilenc százalékos részesedést szereznek a Faureciában. Az egyesülés zárása 2022 első negyedévében várható. Öt év múlva az új vállalatnak a világ hetedik legnagyobb beszállítójává kellene emelkednie. A vállalatok most együtt szeretnék meghódítani a gyorsan növekvő üzleti területeket.

A sajtótájékoztatón mind a Hella főnöke, Dr. Rolf Breidenbach és a Faurecia vezérigazgatója nagyra értékeli azt a tényt, hogy mindkét vállalat annyira jól kiegészíti egymást, hogy most egy ambiciózus tervet akarnak kidolgozni. Az idei, 23 milliárd euró körüli tervezett forgalomnak több mint 33 milliárd euróra kell növekednie 2025 -re, a nettó pénzforgalom a mai 750 millió euróról 1,75 milliárd euróra. Hat területén kell megvalósítani a termelést: ülések (Nanterre központja), belső kialakítások (Nanterre főhadiszállás), tiszta mobilitás (HG Nanterre), elektronika és szoftver (Hipp Lippstadt és Nanterre), világítás (HQ Lippstadt) és életciklus -értékkezelés (Lippstadt és Nanterre). A két vállalat jelenleg 18 500 mérnököt és fejlesztőt foglalkoztat és megerősítik, hogy 3000 szoftver szakértőből álló bázist szeretnének kiépíteni.

A két menedzser az önálló vezetést, beleértve az ADAS -t, az automatikus sebességbeállítást, az elektromobilitást, a jövő vezetőfülkét és az életciklus -kezelést nevezte meg műszaki fókuszpontnak. Ez utóbbi egy új terület, amelyhez mindkét cég nagy reményeket fűz.