Az NGK ésszerűsíti lambdaszonda pótalkatrész programját

Az NGK racionalizálja, így egyszerűsíti lambdaszonda szállítási programját, sok hasonló kábelhosszúságú referenciát egyesít. A választék 626-ról 260 különböző tételre csökken 927 jármű-alkalmazás esetén.

Ennek a csökkentésnek az elérése érdekében a vállalat elemezte az összes lambda szondás cikkszámot a személygépkocsik ágazatában, hogy megtudja, mely cikkszámok vonhatók össze.

Tekintettel a technikai tulajdonságokra, például a különféle érzékelőelemekre, a hőállóságra és az összekötő csatlakozóra, végül minden olyan terméket azonosítottak, amely csak a kábel hosszában különbözött.

Ha a szondák csak a kábel hosszában különböznek, akkor a rövidebb változatokat a leghosszabb kiváltja.

Minden újonnan létrehozott referencia rendelkezik a leghosszabb kábelhosszal, amelyet kábelkötegelő segítségével könnyen le lehet rövidíteni. Minden azonos szenzortípussal, elemmel és csatlakozóval ellátott szonda szabványos hivatkozási számmal rendelkezik.

A kereskedelem és a műhelyek zökkenőmentes átmenetének biztosítása érdekében a gyártó új, zöld kivitelű csomagolásokat vezet be az új lambda-érzékelők sorozatához. A szabványos lambda érzékelők négy kábelkötegelőt és telepítési útmutatót tartalmaznak. A szerelők a YouTube csatornán is találnak megfelelő telepítési videókat. A már szabványosított lambda szenzorok szintén szerepelnek a TecDoc-ban, miközben az ügyfelek számára digitális katalógus készül.

A szortiment szabványosítás 2021 januárjában kezdődött és folyamatosan, összesen hat szakaszban kerül végrehajtásra.

Fotó: NGK Sparkplug Europe