A Volkswagen megduplázza a szervizintervallumokat

A Volkswagen márka a Golf 8 piacra dobásával új karbantartási koncepciót is bevezet. A legfontosabb újítás: a szervizintervallum 12 hónapról 24-re hosszabbodik.

Aminek az autóvezető örül, az a VW-kereskedők és hosszú távon a független autószerelő műhelyek számára is hidegzuhany: a Volkswagen márka a Golf 8 indításával új karbantartási koncepciót is bevezet, amely előrevetíti a jelentősen meghosszabbított átvizsgálási intervallumokat. „Járműveink magas minőségi színvonala lehetővé teszi, hogy Európában 24 hónapra növeljük a szervizintervallumot. Ezáltal ügyfeleinknek ritkábban kell a műhelybe fáradniuk, és jelentősen leegyszerűsítjük karbantartási koncepciónkat” – nyilatkozta Achim Schaible, az After Sales & Kereskedői Hálózat vezetője.

A vállalat az új karbantartási koncepciót 2020-ban az év közepétől fokozatosan készül kiterjeszteni az új modellek bevezetésével, a modellfrissítéseket érintően, illetve az éves modellváltás keretében a Volkswagen márka valamennyi modelljére. Az új „ID.”-modellcsalád elektromos járművei részére egyedi karbantartási koncepciót készítenek, amelyet még azok piacra dobása előtt nyilvánosságra hoznak.

Az új szabványos átvizsgálás, a közlemény szerint, az eddigi kisebb és nagyobb hatókörű ellenőrzések helyébe lép. Továbbá az egyedi karbantartási tartalmak és az új intervallumok lehetővé tennék a megbízhatóbb és átláthatóbb ártájékoztatást, ami nagy hatással van az érzékelt szervizminőségre, és ezáltal a vevői elégedettségre.

E szabályozás elsőként egész Európára, valamint Japánra, Dél-Koreára és Új-Zélandra vonatkozik. Más piacokon a nehezebb üzemi körülmények, mint pl. a hőség és a por teszi továbbra is szükségessé a járművek éves vizsgálatát. A kilométerhatárok, ahogy eddig is, a régiós és országos előírásoknak felelnek meg.