Continental-Varta kompakt 48V-os motorkerékpár akkumulátorok

Az autóiparban már régóta megszokott – sőt egyértelmű! – hogy mindenki kooperál mindenkivel, alighanem ez a jövőben sem lesz másképp. Idő szerint a sorban a következő a Continental és a Varta kooperációja elektromos motorkerékpárok akkumulátorainak gyártására. A partnerség stratégiai célja az e-mobilitást elősegítő technológiák fejlesztése. A stratégiai célhoz vezető első állomás cserélhető 48 V-os akkumulátorok közös fejlesztése elektromos hajtású kétkerekűek számára, amelyek teljesítménye 10 kW vagy annál nagyobb.

A csomag a Varta lítium-ion technológián alapuló, nagy teljesítményű V4Drive celláját tartalmazza, amelyet úgy terveztek, hogy nagy teljesítményt, gyors tölthetőséget, alacsony hőmérsékletű ellenállást és kompakt kialakítást kínáljon. A Continental által speciálisan kifejlesztett akkumulátorkezelő rendszer lehetővé teszi ennek a cellának a használatát kétkerekű alkalmazásokban.

„Az olyan tulajdonságok, mint a nagy energiasűrűség, a gyors töltési képesség és a rugalmasság a V4Drive cellánk kialakításában, döntőek az elektromobilitás fejlődésében” - magyarázta Gordon Clements, a Varta vezérigazgatója. „Ezen túlmenően az intelligens akkumulátor -kezelés fontos ahhoz, hogy az akkumulátor -megoldások maximális teljesítményt nyújtsanak.” – ezt pedig a Continental akkumulátorkezelő rendszere biztosítja. A 9 kg -os akkumulátor 50 km hatótávolságot és 10 kW teljesítményt biztosít. Könnyen leválasztható a kétkerekűről, és külsőleg tölthető. Ezenkívül tetszőleges számú akkumulátor csatlakoztatható és vezérelhető az akkumulátorkezelő rendszeren keresztül.

Alex Rupprecht, a Continental hajtáslánc- és villamosítástechnikai üzletágának igazgatója hozzátette: „A forradalmian új V4Drive cellán alapuló, 48 V-os cserélhető akkumulátor innovatív akkumulátorkezelő rendszerünkkel párosítva lehetővé teszi az elektromos mobilitás betörését a kétkerekűek piacára is. Az akkumulátorrendszer nagy teljesítménysűrűséggel rendelkezik, teljesítményosztályában megfelel az autóipari szabványoknak, könnyen eltávolítható a robogóról, és gyorsan feltölthető. Ez ideális megoldás azoknak az ingázóknak, akiknek nincs töltési lehetőségük a munkahelyi vagy otthoni parkolóhelyeiken.”