Az SKF QR-kódok növelik a műhelyek termelékenységét

Az SKF az első autóipari kerékcsapágy-szállító, amely bevezette a QR-kódokat az alkatrészpiacra szánt kerékcsapágykészleteinek csomagolásán. Ennek segítségével a technikusok azonnal hozzáférhetnek a termékadatokhoz és a műszaki információkhoz, így a műhelyek a szerelési időt és a vevők várakozási idejét egyaránt csökkenteni tudják.

Az SKF projektvezetője, Mark Dolloway ezt a következőképpen magyarázza: „Szeretnénk segíteni vevőinknek abban, hogy minimálisra csökkenjen a járművek karbantartására és javítására fordított idő, ugyanakkor maximálisra növeljük azt az értéket, amit minden egyes eladással nyújtunk. A QR-kódoknak a csomagoláson való feltüntetésével lehetővé tesszük, hogy bárki egy kamerával ellátott okostelefonnal vagy táblagéppel azonnal elérhesse az on-line információs könyvtárat, amelynek nagy része az általuk használt kerékcsapágykészletre vonatkozó adatokat tartalmazza. Ennek segítségével megtalálhatják a megfelelő termék- és szerelési utasításokat, és ahol rendelkezésre áll, az alapvető műszaki adatokat, továbbá problémákat oldhatnak meg, sőt hozzáférhetnek oktatási anyagokhoz is. Az eredmény egy olyan egyedülálló forrás, ami lehetővé teszi a műhelyben dolgozó technikusok és szervizvezetők számára, hogy még tovább növeljék alkatrészpiaci munkájuk termelékenységét”.

Az új QR-kódokat először az SKF széles választékú kerékcsapágykészleteinél – VKBA – valamint kerékcsapágy- és fékkészleteinél – VKBD – vezetik be.

Az új QR-kódokon keresztül elérhető on-line erőforrások teljes listája a következőket tartalmazza: szerelési utasítások az SKF kerékcsapágykészletekhez, kereshető termékkatalógus, termékképek, a készlet tartalma, és végezetül hozzáférés az SKF Pole Position járművekre vonatkozó műszaki adatokat tartalmazó könyvtárhoz és linkek szerelést bemutató videókhoz, célzott képzés és más SKF-alkalmazások.

Hamarosan az új kódok segítségével az adott termék magyar nyelvű on-line infromációs könyvtárát érhetik el, melyen minden fontos információ magyarul lesz megtalálható.

A QR-kódok bevezetése az SKF hozzáadott érték programjának része, amely az on-line erőforrások széles választékát tartalmazza. A program célja, hogy segítse a vevők üzleti hatékonyságának javítását azáltal, hogy azonnali hozzáférést biztosít a kulcsfontosságú információkhoz, miközben lehetővé teszi, hogy az SKF csökkentse környezeti lábnyomát a nyomtatott anyagok mennyiségének csökkentése által.

A QR-kódok megjelenési köre hamarosan bővülni fog.