Elhunyt Remo Corghi, a Nexion-csoport elnöke

Remo Corghi (1930–2011), a Nexion-csoport elnöke, július 30-án, 81 éves korában hirtelen elhunyt. A Corghi név a garázsiparban igen jól cseng, a családi céget gyártmányaik minősége, innovatív megoldásai miatt a legjobbak között tartják számon.

Remo Corghi 1947-től a testvérével, Erminióval kezdett el dolgozni, 1954-ben együtt megalapították a Corghi Elettromeccanicát Corregióban, a Reggio Emilia tartomány egy kis városában. A cég nagy kreativitásról tett tanúbizonyságot különböző területeken, rádiókat építettek, feltaláltak egy eredeti madárvadászcsapdát, melyben magnetofon hangfelvételt használtak fel a madarak csalogatására (a cég jellegzetes fülemülés logója is innen ered), tv-feszültségstabilizátort, mezőgazdasági, háztartási és textilipari gépeket fejlesztettek és részben gyártottak.

Az 1950-es évek végén, amikor Olaszországban az autóipar fellendült, a Corghi fivérek is ebben a szektorban látták a fejlődési lehetőséget, szinte azonnal jelentkeztek egy forradalmian új kerékkiegyensúlyozóval. 1961-ben Erminio feltalálta az Artigliót (jelentése: karom), az első kerékszerelő gépet, amellyel megalapozták a garázsipari gépek gyártását. A termék olyan sikeres volt, hogy a Corghinak bővíteni kellett kereskedelmi hálózatát szerte a világon. Innentől kezdve a cég meg nem állt a növekedésben, a kerék szervizeléséhez szükséges termékek sorának fejlesztésével, mint a kerékszerelők, a kerékkiegyensúlyozók, futóműmérők, gépjárműemelők, a jármű-diagnosztikához szükséges eszközök, és ezáltal a világ egyik vezető cégévé vált ebben a szektorban. A „Ferrari Workshop Equipment” termékkörrel a Corghi cég büszke, hogy a Ferrari-műhelyekbe a berendezések kizárólagos szállítója, beleértve a Formula 1 Teamet is.

Erminio halála után 1968-ban, Remo a sógornőjével, Mariával és unokaöccsével, Giulianával együtt megosztották a cég megerősítéséhez és fejlesztéséhez szükséges feladatokat, és 1973-ban az S.p.A.-vá való átalakítását.

1984-ben Remót kinevezték a Corghi S.p.A. elnökévé. Az egész család elkötelezettsége és önfeláldozása, Remo karizmájával együtt segítette a cég fejlődését és tette a Nexion-csoportot egy dinamikusan fejlődő családi vállalkozássá. Ezek alatt az évek alatt Remo, a vállalkozó szellemének és az eszének köszönhetően, tovább irányította a Nexiont ambiciózus célokkal, amelyek lehetővé tették a csoport számára, hogy közvetlen kereskedelmi hálózatot nyissanak meg Németországban, Franciaországban és az USA-ban, és új termelőüzemeket Olaszországban és Kínában.

Ez idő alatt Remo Corghi mindennap jelen volt az üzemekben munkatársai mellett, a gyár igazgatóitól kezdve a dolgozókig, támogatva és motiválva őket iróniájával és eközben figyelemmel kísérte a csoport munkájának minden mozzanatát.

Remo Corghi a lányára, az unokaöccseire és a fiúunokáira erkölcsi örökséget hagy, amely alapul szolgál majd a Nexion vezetőtestületének a folytatáshoz és saját, ill. Erminio munkájának továbbfejlesztéséhez, azzal a céllal, hogy a garázsberendezések iparágban továbbra is vezető cég maradjanak.