Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. március | Olvasson bele!

Komplett javítási megoldás a vezérmű lánchajtásban

Magas potenciál: VW csoport több mint 5 millió gépjárművét szerelte az 1.4 literes TSI motorral világszerte. Az INA Vezérműlánc Készlet segítségével a Schaeffler megfelelő javítási megoldást nyújtja a független alkatrészpiac számára. Több mint 20 alkatrész a hatékony javításhoz– többek közt vezérműtengely állító, lánc kenőanyag és vezető rudak.


Több mint 20 alkatrész a hatékony javításhoz– többek közt vezérműtengely állító, lánc kenőanyag, és vezető rudak

A vezérműlánc a jövő. A Schaeffler Automotive Aftermarket szakértőinek meggyőződése, hogy napjainktól 2030-ig a vezérműlánc részesedése az új gépjárművek esetén emelkedni fog. A cégcsoport több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a lánchajtások területén, az egyik legnagyobb gyári beszállító, a független alkatrészpiac számára nagy választékot, javítási megoldásokat biztosít. A független alkatrészpiacon elérhető legújabb termék az INA vezérműlánc VW csoport 1.4TSI motorjához (VW, Audi, Seat és Skoda).

hirdetés

A vezérlés minden elemének tökéletesen kell illeszkednie a többi alkatrészhez a motor egyenletes működéséhez, a tökéletes hangolás érdekében, a javítás során, a rendszer minden elemét azonos időpontban cserélni kell. “Az INA vezérműlánc készlet több mint 20 alkatrészt tartalmaz – pontosan azokat, melyek elengedhetetlenek egy teljes kűrű és hosszútávú javításhoz,” mondta Maik Evers (Igazgató, Program Management Extended Products, Schaeffler Automotive Aftermarket). “Javítási megoldásaink segítségével a szervizek értékes időt takaríthatnak meg, nem szükséges megállapítani mely alkatrész szorul cserére, nagy biztonsággal szerelhetik össze a vezérlést”. A javítás után biztosak lehetnek abban, hogy az egyes alkatrészek tökéletesen együttműködnek a vezérlésben és a következménykár elkerülhető.

A vezérműláncon kívül, fogaskerekek, lánc feszítők, csúszó és vezető sínek, valamint minden szükséges alkatrész, mint tömítések és szerelési elemek a javítási megoldás a részét képezik. Ezen felül a  készlet tartalmazza a vezérműtengely állító egységet és a speciális vezető rudakat, melyek segítségével a javítás sokkal könnyebb. Az optimális kenést minden INA Vezérműlánc Készletben a Liqui Molyval közösen fejlesztett “Chain Protect” kenőanyag biztosítja. Segítségével csökkenthető a bejáratódáskor keletkező kopás akár 20%-kal, melynek következtében megnövekedhet láncos vezérlés élettartama.

További információ az INA Vezérműlánc Készletről és a Schaeffler Automotive Aftermarket teljes kínálatáról megtalálható online, a REPXPERT-en (www.repxpert.com). Itt elérhető az összes technikai információ – mint beszerelési videók és technikai ismertetők – a regisztrált felhasználó számára.


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés