Visszahívások

OLDALLÉGZSÁK MIATT HÍVNAK VISZSZA TÖBB MINT 300 000 HONDÁT

A 2008–2009 között gyártott Honda Accord szedánokat visszahívta a gyár, mivel az oldallégzsákok bármikor kinyílhatnak. Eddig 19 esetről tudnak, amikor személyi sérülést okoztak a hibás légzsákok. A hiba pusztán szoftveres okokra vezethető vissza, ezért egy szoftverfrissítéssel a probléma megoldható. Több mint 300 ezer autó érintett az ügyben.

MITSUBISHI VILÁGÍTÁSPROBLÉMA

A Mitsubishi 7890 járművet hív vissza Európában az ETACS (Electronic Total Automobile Control System) hibája miatt.  A 2008. október 1-jétől 2010. augusztus 31-ig gyártott Outlander, Lancer, Lancer Sportback, Lancer Sportlimousine és Lancer Evolution modellek esetében a hibás vezérlőegység a jármű világítási és/vagy ablaktörlő rendszerére lehet kihatással.

Az érintett járműveknél ellenőrzik az ETACS-egységet és szükség esetén cserélik. A művelet 0,9 órát vesz igénybe.

A LUXUSAUTÓK SEM ÚSSZÁK MEG

A 2011. február és 2014. június között gyártott Bentley Continental GT, GTC és Flying Spur modelleknél az akkumulátor kábelének hibás rögzítése miatt az kilazulhat és elektromos hibákhoz vezethet. Majdnem 28 ezer jármű érintett az ügyben. A javítás közel 2 órát vesz igénybe a szervizekben.

A LEGKISEBB VISSZAHÍVÁS

Talán az eddigi legkisebb volumenű visszahívást indította el a BMW-csoporthoz tartozó Rolls-Royce. A tavaly gyártott 4063 jármű közül 1 Ghost első üléseinél lévő oldallégzsákok nem megfelelőek. A 2014. január 23-án gyártott, de 2015-ben forgalomba helyezett példány légzsákjainak cseréjéhez a beszállító szolgáltatja az új légzsákmodulokat.