Megújult az Elstock online katalógus

Az Elstock az egyik legnagyobb független autóalkatrész-felújító, újragyártó vállalat Európában. A cég 40 éves tapasztalattal rendelkezik autóalkatrészek felújításában, valamint szakosodott értékesítője, gyártója és disztribútora a saját utángyártott autóalkatrészeinek, melyek minősége megfelel az OE-szabványoknak. Az Elstock online katalógusa 1996-ban jelent meg.

A honlap nagy forgalma, valamint a nagyobb felhasználói igények azt eredményezték, hogy a korábbi verziót frissíteni kellett. 2013-ban nagyobb stílusváltáson esett át, azóta a honlap optimalizálásán tevékenykednek, hogy minél könnyebbé tegye az online vásárlást. A cég véleménye szerint: „A leginkább felhasználóbarát online katalógus, ami manapság található a piacon”.

„Alapvetően egyszerűsítettük a vásárlási folyamatot a webáruházunkban” – magyarázza Ole M. Madsen IT projektmenedzser. „A múltban, ha konkrét számokat kerestünk a honlapon, akkor egy termék száma mellett pl. 60 lehetséges alkalmazás volt található. Az új verzióban, ha egy adott specifikus számozású termékre keresünk, a honlap közvetlenül oda repít. Ez nagyban megkönnyíti a vásárlást”.

Elstock online katalógusának van az egyik legszélesebb választéka az indítómotorok, generátorok, féknyergek, klímakompresszorok, kormányművek, kormányoszlopok, szervoszivattyúk és EGR-szelepek utángyártott piacán. Így egy-egy keresés túlságosan kiterjedt lenne, felesleges találatokat ajánlva a vásárlóknak.

Az új kódolás során a műhelyek teljesen egyező eredményeket kapnak, mellyel sok időt és energiát spórolhatnak. Egy másik pozitívum, hogy a felhasználó bármikor helyettesítheti a keresett karaktert a következő szimbólummal: ”*”. Nagy hasznát ennek akkor veszi, ha esetleg nem rendelkezik a teljes számsorral, de a továbbfejlesztett kereső motor releváns eredményeket tud akkor is mutatni.

„Mindig arra törekszünk, hogy növeljük a felhasználói élményt!” – magyarázza Jacob W. Smedegaard marketingmenedzser. „A múltban az eredmények cikkszám szerint voltak kiválasztva. Ez nagyban megváltozott, mely az eredményeket mostantól gyártó/modell szerint csoportosítja. Tisztában vagyunk vele, hogy a vásárlók számára nagy hasznot jelent ez a változás, továbbá az AC-kompresszorok tekintetében a képek mostantól oldal irányból, mint sem szemből vannak bemutatva, ezáltal a vásárló a legrelevánsabb szögben láthatja a terméket.”

Mivel az Elstock képviseli az egyik legszélesebb programokat a piacon, ezért volt célszerű, hogy olyan programot mutassanak be, amely a műhelyek számára felhasználóbarát, letisztult. A katalógus megtalálható a www.elstock.dk weboldalon, elérhető angol, spanyol, francia, olasz, portugál, német és dán nyelveken.n