A ProMotoTools műszercsalád – Motorkerékpár-diagnosztika

Mindig tanult szakmámban dolgoztam, ez érdekelt, különösen a motorkerékpárok. Voltam szervizmérnök a Magyar Suzuki autós üzletágánál (1993–1995), majd szerződött motorkerékpár-szervizmenedzser Suzuki motorkerékpár üzletágnál (1998–2005). Leginkább a motorkerékpár-diagnosztika foglalkoztatott, hogyan tudnék minél egyszerűbben és pontosan „alkatrész-cserélgetés” nélkül egy hibát megállapítani. Vállalkozóként sok projekt megvalósítása adta az irányt, hogy létrehozzam a ProMotoTools motorkerékpár-diagnosztikai műszercsaládot.


A műszercsalád tagjainak felsorolásával kezdem, ez jó keresztmetszetét adja eddigi munkámnak, és talán még inkább felkeltem az olvasók érdeklődését mindjárt írásom legelején. Nézzük sorra!

1. Dsynch motorkerékpár-szívócsőbeállító és motor-állapotdiagnosztikai műszer.

2. CT01, CT01+, CT02 5 funkciós műszer: akkumulátorállapot, motorállapot, töltésrendszer-állapot, generátor 3 fázistekercs-állapot és oszcilloszkóp funkció.

3. MotoSmartLaser: a világ legegyszerűbb optikai motorkerékpárváz-mérő műszere.

4. LaserEVO professzionális számítógépes motorkerékpárváz-mérő műszer.

5. Peak Voltage Adapter: főtengelyjeladók és CDI-gyújtások hibafeltárásához.

6. STR: 3 fázisú motorkerékpár-forgórész testzárlat kiszűréséhez.

7. Nyomásmérő elemző: A: üzemanyagrendszer terheléses mérése: tápszivattyú elégséges teljesítménye; B: olajnyomáslengés-diagnosztika a motor főtengely sikló-csapágyainak állapotfelmérésére. Ez is piacvezető lesz (hamarosan érkezik)

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.