Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. január | Olvasson bele!

Horváth Tibor gépészmérnök úr születésnapjáraHorváth Tibor úr neve, szakmai életpályája teljesen összeforrt a magyar járműipar fejlődésével, azon belül is a dízelmotorok fejlesztésével, féktermi és üzemi vizsgálatával. Nyugdíjasévei tudásának átadásáról, tanításáról, szakértésről tesznek tanúbizonyságot. Személye meghatározó a Diesel Egyesület megalapításában, mai napig tartó működésében.

Egy ilyen rendkívüli életút kezdete már az iskolás évek alatt kialakult. A MÜM 9. számú Ipari Iskolában oktató szaktanárok, mint Binder József tették elhivatottá a szakma szeretetére, becsületére. Kiváló tanulóként 1959-ben végzett, és megnyerte az országos tanulmányi versenyt. Első munkahelye a Honvédelmi Autójavító Vállalat volt. A háború után megmaradt, itt hagyott vegyes gépjármű parkból kellett működőképes harci technikát biztosítani. A dízelmotorok valószínűleg itt fertőzték meg egy életre.

A honvédség letelte után nyílt lehetőség a JÁFI-nál elhelyezkedni. A munka mellett végezte el, a KTMF-t, lett üzemmérnök, majd Gödöllőn szerzett autógépész mérnöki oklevelet.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés