A Delphi Thermal Hungary egyetemi kapcsolatai

A Delphi Automotive az Óbudai Egyetem Gépészmérnöki Karával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karával írt alá együttműködési szerződést annak érdekében, hogy a vállalat jobban megismertesse fejlett technológiáját és ipari alkalmazásait az autóipar iránt érdeklődő mérnökhallgatókkal.

A megállapodások kiterjednek a Delphi műszaki szakembereinek bevonására a különböző speciális tananyag fejlesztéséhez, illetve a Delphi balassagyarmati gyárában alkalmazott technológiák hallgatókkal történő megismertetésére is. A Delphi mérnökei és műszaki szakemberei szakdolgozati témák kidolgozásában adnak segítséget, illetve együttműködnek a szakmai gyakorlatok, valamint kooperatív képzés szervezésében, végrehajtásában. A hallgatóknak lehetőségük nyílik a Delphi műszaki bázisán gyakorlatot szerezni, vagy akár műszaki képzésen részt venni. „Az egyetemekkel folytatott együttműködés hozzásegít minket, hogy a legjobb mérnököket alkalmazzuk gyárunkban” – mondta José Goncalves, a Delphi Thermal Hungary Kft. ügyvezetője. „Számítunk arra a friss szellemi tőkére, akik segítenek bennünket a balassagyarmati gyárunk folyamatainak javításában, valamint termékeink műszaki színvonalának, illetve a megmunkálási technológiák fejlesztésében szintúgy.”

Az intézményekkel és a hallgatókkal való együttműködés még az őszi szemeszterben megkezdődik, azon hallgatók részvételét várják a programba, akik tanulmányaik második felében járnak és gépészmérnöki diplomát fognak szerezni.