Új gyártósorok az UFI-nál

A szűréstechnika meghatározó szereplője, az UFI FILTERS 2 új automata gyártósort is üzembe helyezett Olaszországban a megnövekedett vevői igényeknek megfelelően. Mind a két gyártósor az európai és a közel-keleti piacra gyárt utastér-szűrőket. Az ázsiai növekedést a Shanghai-ban található SOFIMA INDUSTRIAL FILTER új gyártósora szolgálja ki.

A cég a gyártás mellett a folyamatos fejlesztésre is új forrásokat von be, ezért az Ala di Trento-ban található UFI INNOVATION CENTER-be több új gépet is vásároltak, amivel a nanotechnológia új alkalmazási lehetőségeit vizsgálják. Olyan új szűrőanyagot fejlesztenek, ami a kabinszűrők új generációját hozhatja el, az UFI FILTERS-t pedig megerősíti az elsőszámú gyári beszállítók között.

Jelenleg a kabinszűrők a 2,5 mikron átmérő feletti részecskék (pollen méret) 90%-át szűrik ki, az aktív szénnel ellátott szűrők a 0,01 és 2 mikron közötti részecskéket (gáz, baktérium, gomba stb.) sem engedik az utastérbe jutni.

Luca Betti, az UFI-csoport aftermarket-üzletágvezetője 15%-os növekedést vár az európai kabinszűrő-értékesítésben. Ma minden 100 Európában értékesített autóból 97-ben van kabinszűrő, így a növekedési pálya tovább folytatódik az idősebb autók folyamatos lecserélésével. 418 referenciaszám található az UFI és SOFIMA katalógusaiban, ami az európai járműpark 98,5%-os lefedettségéhez elegendő.