Előfizetek 2024 augusztus
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2024 augusztus
A főszerkesztő üzeni
Ajánló a 2024. augusztusi lapszámhoz

Mindig törekszünk arra, hogy legyen tartalmában színes a lap. Az augusztusi tematika hosszú évek óta a fényezés, elsősorban a mi ügyünk, a javítófényezés, de a mindennek alapját adó legkorszerűbb gyári fényezési megoldások sem maradhatnak ki.

Tovább

Szó nem érheti a ház elejét, most igazán minden tekintetben színesek vagyunk!

Az emberi szem milliónyi árnyalatot is meg tud különböztetni, a gyártók színkreációi minden elképzelést felülmúlnak – mindezek óriási kihívást jelentenek a festékgyártó és fényező szakma számára. Ehhez újabbnál újabb technológiák születnek, melyeket a környezetszennyezés minimalizálásának követelménye is szorít. Ki gondolta volna, hogy az asszisztensek radar és fényérzékelői az autófestékekkel milyen szoros kapcsolatban vannak.

Ennek a világába igyekszünk bepillantást adni.

Új műfajt is becsempésztünk, hogy a fényezési szakmát még magasabbra emeljük, ez egy könnyed „szakmatársítási abszurd”…

A karosszériagyártásról és a fényezés számos műhely-újdonságáról is találnak cikket.

A társadalmi viták szintjére „emelkedett” villanyautókra támadás egyik, ha nem a legfontosabb céltáblája a hatótávolság. Vannak már „hosszútávfutók”, erről számol be az ADAC felmérése.

A műszaki vizsga „örök” témánk; fontos vizsgára állítóknak és vizsgáztatóknak. A vontatás problémaköre sok vonatkozásában tisztázatlan, a felmerülő „fogós”, kérdésekre igyekszünk választ adni. Vizsgás cikk a motorkerékpárok felszereléseinek témája is: mi megy át és mi nem a vizsgán.

A hajdani hazai traktorgyártás Hofherr izzófejes motorral ma már legenda és büszkeség. A hozzá kapcsolódó motorfejlesztés kérdéseiről szólunk kordokumentumok segítségével, bővítve eddigi ismereteinket.

Váljék hasznukra!

Tartalom