Plug-in Hybrid

A középkategóriás plug-in hibrid platformmal a Honda az új generációs kétmotoros hibrid rendszerét mutatta be, mely napi használatra készült. Rövid utakat elektromosan tesz meg, de képes hosszabb utakra is a benzinmotor által. A Honda kétmotoros rendszere 3 üzemmódra képes, hogy a hatásfokot növelje. Ezek az üzemmódok a teljesen elektromos, benzin-elektromos és a tisztán benzines üzemmód. A különböző üzemmódok közötti átmenet lágy, alig észrevehető. A platform az akkumulátorok töltésére a regeneratív fékezést is használja.

Elektromos üzemmódban 6 kWh-ás Li-ion akkumulátort alkalmaznak, mely egy 120 kW-os elektromos motort hajt. Ekkor a megtehető távolság kb. 16–24 km (10–15 mérföld), a végsebesség pedig 100 km/h (62 mph). Az akkumulátorok teljes töltöttségéhez 2–2,5 óra kell 120 V-os hálózattal, vagy 1–1,5 óra a 240 V-os hálózattal. Menet közben egy generátor is tölti az akkumulátorokat.

A hagyományos, azaz tisztán benzines üzemmódban a járművet egy üzemanyag-takarékos 2.0 l-es i-VTEC, soros 4 hengeres, Atkinson körfolyamatú motor hajtja egy bolygóműves fokozatmentes váltón keresztül (E-CVT), mely a villamos motorral is kapcsolatban van.

http://www.hondanews.eu/en/news/index.pmode/modul,detail,0,1613-DEFAULT,21,text,1/index.pmode