PSA és Toyota együttműködés

A két vállalatcsoport 2012-ben aláírt együttműködési megállapodása kiterjed a járművek új generációjának közös kifejlesztésére. A 2020-on is túlmutató együttműködés mai célja a fejlesztési és a gyártási költségek ésszerűsítésével versenyképes termékek előállítása a közepes méretű kishaszonjárművek, a minibuszok és a kombik szegmenseiben. A megállapodás új, költséghatékony padlólemez kifejlesztését tette lehetővé.

A PSA Peugeot Citroën és a Toyota Motor Europe december elején leplezte le az új Citroën SPACETOURER, a Peugeot TRAVELLER és a Toyota PROACE modelleket. A gyártó külön változatot fejleszt ki a magánvásárlók (Combispace) és a vállalati ügyfelek (Navette) számára. A  járművek közös műszaki jellemzőkkel, motorokkal, felszerelésekkel, ám a márkák sajátos arculatát megőrizve, egyedi vonásokkal készülnek. A Toyota Proace járművek alapját 2013 óta a Peugeot Expert és a Citroën Jumpy már meglévő nemzedékének járművei képezték.

Mindhárom modellt 2016 első felében kezdik forgalmazni, a nagyközönség először a 2016. márciusi Genfi Autószalonon ismerkedhet meg velük a három konstruktőr standján.

A járműveket a PSA Peugeot Citroën Sevel Nord üzemében gyártják, a franciaországi Valenciennes-ben. A Toyota Motor Europe hozzájárult az új járművek fejlesztési és beruházási költségeihez.