Puma Tools Szerszámkereskedelem

A Puma Tools standján a kiállítás minden napján nagy volt a nyüzsgés, hiszen óriási kínálattal, élő bemutatókkal, különleges vásári akciókkal várták a látogatókat. Lehetett válogatni a kisebb kéziszerszámok, az autóipari célszerszámok és a nagyobb garázsipari berendezések közül is.

Mindennap négyszer tartottak bemutatót a Renault 1.9 DCI, a 2.0 DCI motorok és a PSA 2.2 HDI motorok injektorainak szó szerinti kierőszakolásáról, melyet folyamatosan nagy közönség szemlélt. Sokan kétkedve nézték a műveletet, de a Pichler gyártmányú hidraulikus injektorkiszerelő célszerszámok nem hagyták cserben a cég munkatársait, akik a kiszerelés közben végig magyarázták a technológia működését. Amikor a jármű teljes súlyának megfelelő erővel húzta az eszköz az injektort, akkor még a jelét sem adta annak, hogy valamikor is kijönne a helyéről, de a 12–20 tonnányi munkahenger-terhelésnek megfelelő, 500–700 bar hidraulikanyomás már elegendőnek bizonyult.

A csömöri központú cég nemcsak értékesíti az eszközt, hanem házhoz is megy a beragadt CR-injektorokat „kikönyörögni”. A szerszám kétségkívül legnagyobb előnye, hogy nincs szükség a hengerfej leszerelésére, és az esetek nagy részében a befecskendező nem sérül a kiszerelés során. Az óriási stand különlegessége volt egy ipari műalkotás, az egyedi gyártású csavart vázból épített „lowrider” kerékpár, mely nemcsak a gyerekek, hanem a szakemberek figyelmét is felkeltette.